Нова акция в Басейнова дирекция – Пловдив По неофициална информация има задържани лица

Екоминистърът: От над 7400 сондажа за вода у нас 40% са без разрешителни

Кабинетът заседава извънредно с кризисния щаб за коронавируса

Как жената да не повярва, ако й разкажеш, че си бил с любовница?

Екатерина Захариева: Готови сме за коронавируса

Д-р Иван Кокалов: Психозата около коронавируса е по-силна от заплахатата

Министър Каракачанов: Генерал Боцев беше мъж на честта и боец

Българите, блокирани в хотел в Тенерифе: Надяваме се да си тръгнем днес

Няма положителни проби за коронавирус у нас

Проф. Иво Кременски: Коронавирусът със сигурност ще мине през България, но има безпрецедентна подготовка

Турция вече няма да спира потока от сирийски бежанци към Европа

Канада спира охраната на принц Хари

Даниела Симеонова, директор на Професионалната гимназия по строителство „Кольо Фичето“ в Бургас, пред „Труд“: Добрият учител строи мостове до учениците и родителите им

Стивън Сегал глобен с над 314 000 долара

Три държави в Европа съобщиха за първи случаи на коронавирус

Добри новини след пристигането в Гърция: Мечетата от Барутин имат шанс да останат диви

Животните все още не са свикнали с човешко присъствие и ако това продължи, ще могат успешно да бъдат върнати в дивата природа, коментираха пред “Труд” от фондация “Четири лапи”

Трите изоставени мечета, които бяха спасени случайно в гората над село Барутин преди месец, имат шанс да се завърнат в дивата природа. Те все още имат страх от хора и са били стресирани от пътя до Гърция, където ще прекарат няколко месеца в подготовка за живот в природата. Това заяви пред “Труд” експертът от фондация “Четири лапи” Явор Гечев.

В България за тях се грижиха експерти от Парка за танцуващи мечки край Белица и заминаха в отлично здраве. Спасителният център в южната ни съседка е специализиран за отглеждане на осиротели мечета, които са намерени в дивата природа без родителите си. “Там със сигурност ще бъдат полагани най-добрите грижи за тях. Ще прекарат няколко месеца в този център и се надяваме следващата година да бъдат върнати обратно в дивата природа у нас”, коментира още експертът.

Гечев обясни, че в Парка за танцуващи мечки край Белица животните за един месец са наддали повече от двойно. “Но храненето е само част от грижите, от които имат нужда тези животни. В крайна сметка те трябва да запазят естественото си поведение и инстинкти, и да бъдат научени на тези умения за оцеляване в дивото, на които майка им не може да ги научи”, каза още експертът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.