Доживотен затвор за педофилите и изнасилвачите в Румъния

Румъния ще приеме спешно нов закон, който предвижда доживотен затвор за убийство, изнасилване и педофилия, заяви румънският премиер Виорика Дънчила на пресконференция.

Изявлението беше направено след убийството на отвлеченото 15-годишно момиче Александра Мачешаму, което изчезна на 24 юли. Случаят предизвика възмущение в Румъния и разкри множество проблеми в полицията и съдебната система на страната, информира БГНЕС.

65-годишен механик от град Каракал в южната част на страната призна, че е убил Александра и още едно 18-годишно момиче, което за последно е видяно живо през април. "Няма да проявявам толерантност към липсата на хуманност и неуважение към гражданите", заяви премиерът Данчила и обяви нови правителствени мерки, като заяви, че ще издаде извънредна наредба в тази посока.

Осъдените педофили и изнасилвачи сега могат да получат съответно до седем и 12 години затвор, а изнасилвачите могат да бъдат осъдени на до 18 години затвор, ако жертвите им починат.

Александра три пъти се обадила на европейския номер за спешни случаи 112 и казала, че е била отвлечена, пребита и изнасилена, но на полицията били необходими 19 часа, за да открият извършителя, в чийто дом са открити кости и ДНК доказателства за престъплението.

Коментари

Задължително поле