Доживотни присъди за вдовицата и убиеца на лекаря от остров Крит

След 18-часово дело в 04.00 ч. тази сутрин гръцкия съд обяви за виновни и присъди доживотни присъди за убийството на 63-годишния кардиолог Христофорос Каландзакис на съпругата му Дешка Говедарева и казанлъшкия полицай – 39-годишният Красимир Карчев.

Делото продължи 18 часа. Разпитани бяха множество свидетели, включително и полицаи от Казанлък, които бяха призовани като свидетели от съда. 7 адвокати защитаваха българина Красимир Карчев, но съда остана непреклонен и присъди доживотни присъди.

Срещу Карчев има множество обвинения, между които за незаконно внесено оръжие в страната и умишлено убийство. Дешка Говедарева бе обявена за морален подбудител съучастник в плануваното убийство.

В съда 39-годишният отрече всички обвинения, а 38-годишната заяви, че Карчев е планирал и екзекутирал съпруга й без нейно знание.

„Нямам нищо общо с убийството и неговото решение да убие съпруга ми. Животът ми е унищожен. Той дойде тук и се оправдава“, заяви Дешка. Тя призна, че са имали любовна връзка, но съпругът й не е позволил да се разведат.

Малко по-рано в своите показания българския полицай поиска извинение от семейството на убития. Призна че е „намерил“ приятелката си от училище от Facebook години по-късно. Любовната им връзка е започнала през октомври 2016 г. „Знаех, че е омъжена и чаках развода й“, казва той, като твърди, че приятелката му е имала големи проблеми в брака си, според това, което му била казала.

След произнасяне на присъдите и двамата бяха отведени към затвора. Красимир се намира в затвора Алигарнасос в Ираклио за затворници, с доживотни присъди.

Припомням, че Дешка Говедарева бе освободена под домашен арест след молба, подадена от адвоката Мнолис Анастасакис през м. март 2018 година, за да се грижи за 4-годишното си дете.

Припомняме, че казанлъшкият полицай Красимир Карчев застреля хладнокръвно мъжа на приятелката си Дешка, гръцкият доктор Христодулу Каландзаки, на остров Крит. Случката се разигра на о. Крит миналата година, където полицаят от Казанлък Красимир Карчев застрелва 62-годишният кардиолог Христодулос Казандзакис. Лекарят бе разстрелян навръх рождения му ден. Карчев е потомствен полицай, баща му Карчо също носел униформата на МВР и се пенсионирал като полицай. Самият Красимир работи повече от 10 години в криминална полиция в казанлъшкото районно управление на МВР .

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Българите сме,или крадци или убийци.Не малък процент от женския пол сме простатутки с радис на действие,цялото земно кълбо.

  2. Ти вероятно не си българин, кажи какъв си? Или си с две гражданства? Но не си научил български.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.