Докараха в съда с белезници на ръцете шофьора на катастрофиралия автобус (СНИМКИ)

шофьора на катастрофиралия край Своге автобус Григор Григоров. Снимка: Денислав Стойчев

В Софийския окръжен съд започна заседанието, на което ще се решава за поисканата от прокуратурата мярка за неотклонение "домашен арест" за шофьора на катастрофиралия край Своге автобус Григор Григоров. Той беше докаран в Съдебната палата със съдебна охрана, с белезници и с видими следи от катастрофата от събота вечерта.

Изглеждаше съсипан и се просълзи, когато каза, че съжалява за инцидента. Адвокатът му Христо Ботев подчерта, че клиентът му също е бил сред ранените – получил е комоцио при падането на автобуса от 30-метровия скат. Освен това Григоров бил с 50% намалена трудоспособност според изследване пред ТЕЛК, а след изписването му от ИСУЛ, бил пратен не в ареста, а в Затворническа болница.

Прокуратурата цитира показанията на 8 свидетели, сред които и на пострадалата Бистра Ангелова, която твърди, че е говорела с шофьора при навлизането в завоя. Друг очевидец Иван Зафиров карал с мотор след автобуса и забелязал как навлиза с висока скорост в насрещното платно в завоя, блъска последователно две коли и се отклонява надясно към пропастта.

Повечето свидетелите казват, че е валяло, но дъждът не е бил проливен, а се усилил след катастрофата.

Адвокат Ботев посочи, че причините за катастрофата не може да се доказват от свидетелски показания. Той поиска съдът да наложи лека мярка на Григоров или да го пусне изобщо без мярка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право