Докараха Северин Красимиров в следствения арест в Русе (ВИДЕО)

Ще бъде преместен в затвора в Белене, ако съдът постанови постоянен арест

Задържаният 21-годишен Северин Красимиров, който е обвинен за убийството на тв водещата Виктория Маринов, бе докаран днес по обед в следствения арест в Русе, съобщи "Русе Медиа". Това стана в 12.45 часа , като конвоят включваше две камионетки на Съдебна охрана. Снощи той бе докаран с полет от Германия, прекара нощта в следствения арест в София, откъдето тази сутрин тръгна за Русе.

https://www.youtube.com/watch?v=XS_j3nmCNsg

Предстои през днешния ден среща на Северин със служебния му адвокат от Русенската адвокатска колегия. Защитникът е бил назначен още във вторник, а изборът му се е оказал труден, тъй като преди него шестима други адвокати са отказали да поемат случая.

В Русе Северин ще бъде разпитан от разследващите, а от прокуратурата са му повдигнали две обвинения –за изнасилване, представляващо особено тежък случай и за убийство по особено мъчителен за начин и с особена жестокост. В рамките на днешния ден Окръжната прокуратура е планирала извършване на освидетелстване на обвиняемия с участието на съдебен лекар.

Той е задържат за 72 часа, а утре сутринта наблюдаващият прокурор ще внесе искане в Русенския окръжен съд за постоянния му арест. Мярката се очаква да се гледа утре по обед или в ранния следобед. Ако тя бъде потвърдена, Северин ще бъде преместен в затвора в Белене до съдебния процес.

Коментари

Задължително поле