Докато Кадиев и Иванчева си разделяха властта, ние продължихме да инвестираме

От утре отваря за движение едната лента от бул. „Патриарх Евтимий“

„Хората в „Младост“ не трябва да бъдат потърпевши от целия този скандал, защото докато г-н Кадиев и г-жа Иванчева си разделяха властта и се бореха за нея, ние продължихме и продължаваме да инвестираме". Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с казуса с кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева, която вече няма подкрепата на тези, които са я издигнали.

„Подкрепям и работя добре с всички районни кметове - проблемите на районите нямат политически цвят“, каза още Фандъкова.

„Моят коментар няма кой знае какво значение. Коментарът е на хората.

Районните кметове се избират мажоритарно от хората. Те им дават своето доверие и само те са тези, които биха могли да имат претенции към тях“, уточни кметът. Според нея трябва да е ясно, че е едно да имаш желание, а друго е на практика да можеш да се справяш и да носиш отговорност.

Фандъкова обясни, че се очаква в началото на август да започне строителството на първия етап от новия парк в „Младост“. Продължава и строителството на детската градина и по-добрата достъпност на подлезите.

„Лесно е да се каже, че в района нищо не е направено, защото и това чух. Всички знаете колко се инвестира в новите метростанции и булеварди. Важно е, че всеки кмет трябва да знае, че носи огромна отговорност, че кметската работа не е лесна. Не е просто да говориш, трябва да работиш, да подготвиш проекти, да ги защитаваш. Надявам се г-жа Иванчева да намери сили да се справи“, коментира Фандъкова. Фандъкова каза, че Иванчева не е успяла да проведе конкурса за храненето в детските градини. „Добре, че сега е лято и не е фатално, но аз възложих на директорите на детските градини да направят конкурсите, за да може есента децата все пак да имат гарантиране“, допълни кметът.

На въпрос дали има сигнали от жителите на „Младост“, че администрацията не работи, кметът, че има различни жалби. „Знаете ,че когато получаваме жалби винаги правим проверки. Така че по жалби аз съм възлагала проверки“, коментира кметът. Тя поясни, че има забавяне в района по някои процедури. „Това е част от работата на всеки един. Сигурно и кметът на „Лозенец“ съм го проверявала. Въпросът е, че нещата се усещат, виждат, а там говорим за забавяне на обслужване на гражданите, което не може да се случва. Не бива да се случва“, коментира Фандъкова. Тя изрази очакване кметицата на „Младост“ да си намери най-накрая екип и да започне сериозно да работи като кмет, за да може да защити огромното доверие, което на гражданите на „Младост“ са й дали.

„От утре отваряме за движение едната лента от бул. „Патриарх Евтимий“, каза още кметът. По думите ѝ другата лента ще остане затворена във връзка с довършването на метрото. „Отваряме движението еднопосочно, както беше и по бул. „Васил Левски“. В тунела на НДК също връщаме еднопосочното движение, като ще остане излизането по посока бул. „Черни връх“ във връзка с продлъжването на работата метрото на бул. „Пенчо Славейков“ и предстоящия ремонт на бул. „Прага“, коментира Фандъкова.

По думите й, наесен вече ще се отвори изцяло реконструираната отсечка от бул. „Прага“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България