Зоран Заев свиква предсрочни избори

Над половин милион души на пореден протест в Барселона, десетки ранени и арестувани

Диета без глутен повишава либидото

Вълко Червенков нямал брак с жена си На младини се готвел за актьор, като държавен глава пишел епиграми под псевдоним

Откриха африканска чума по мъртво диво прасе в Габровско

Две коли катастрофираха в Бистрица, едната се вряза в къща

Борис Джонсън: Нова отсрочка за Брекзит ще бъде безполезна и скъпа

Карфиолът е истински аристократ

59-годишен мъж застреля друг при битов скандал в Ловешко Извършителят е задържан

Абсурдни партии в битка за гласове Щури формации в Европа и САЩ засенчват родните колорити

Лейди Гага с рентген на цялото тяло

С PlayStation 5 „Сони” гони нов стандарт

Докосване до Забранения град

Ако не сте били в Китай, но интересът ви към тази страна е провокиран от нейната петхилядна култура, то тогава бихте могли да се докоснете до изконното китайско изкуство тези дни в София.

На 29 септември (неделя) от 11.00 ч. в Зала „България” гостува Камерният оркестър на Забранения град. Предния ден (събота) в Китайския културен център ще се проведе Работилница по традиционна китайска музика. В Камерния оркестър на Забранения град влизат известни музиканти от Китайската музикална академия.

Като представителен състав, оценен високо за международната си дейност от Министерството на културата и туризма, този състав е участвал многократно в музикални събития в Китай и в чужбина след създаването си през 2008 г. Турнетата му обхващат Австралия, Нова Зеландия, Полша, Русия, САЩ, Израел, Испания, Португалия, Сърбия, Унгария, Румъния, Беларус, Литва, Латвия, Естония, Мексико, Куба, Чехия, Южна Корея, Египет, Швеция, Тринидад и Тобаго, Танзания и Мавриций.

Като наследява китайските музикални и културни традиции, Камерният оркестър на Забранения град е посветил творчеството си на вграждане на китайската национална музика в модерната епоха, партнирайки си с международни артистични институти. Както казват критиците, това е обединяването на уникалното изящество и елегантност на традиционната китайска музика и показването на особеностите в класическото очарование на съвременната музика, което всъщност е един диалог между новата китайска музика и света.

Българските фенове на азиатското музициране ще чуят един от най-впечатляващите оркестри в света.

Концертът се организира от Софийска филхармония и Посолството на Китайската народна република.

Събитието е част от календара за отбелязване 70-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.