Доналд Тръмп номинира бившия губернатор на Тексас Рик Пери за министър на енергетиката

Новоизбраният президент на Съединените щати Доналд Тръмп официално номинира бившия губернатор на щата Тексас Рик Пери за министър на енергетиката. Това стана ясно след срещата на двамата в понеделник в „Кулата на Тръмп” в Ню Йорк.

Ако номинацията му бъде потвърдена от Сената, той ще застане начело на Министерството на енергетиката, което отговаря за енергийната политика и контролира и за ядрената програмата на страната.

По време на предизборни дебати през 2011 г. Пери не можа да си спомни името на енергийното министерство наред с още две ведомства, които обеща да премахне, ако стане президент. При кампанията си за президентската номинация на Републиканската партия през 2012 г. той предложи то да бъде разпуснато.

66-годишният Пери беше губернатор на водещия по производство на петрол щат Тексас между 2000 – 2015 г. Той участваше и във вътрешната надпревара на републиканците за определяне на кандидата на партията за президент на САЩ през 2012 и 2016 г.

Пери подкрепя намаляването на регулациите в индустрията с изкопаемите горива и е скептичен към темата за глобалното затопляне. / БТВ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка