Дончо Атанасов поема поне временно АПИ

Депутат може да застане на поста на Светослав Глосов

Председателят на Агенция “Пътна инфраструктура” Светослав Глосов подаде оставка след среща при Бойко Борисов. Премиерът сутринта повика в Министерския съвет ръководството на пътната агенция и регионалното министерство за доклад относно винетките и тол системата. След разговора Борисов е поискал оставката на Глосов, който я е подал.

На срещата премиерът остро е разкритикувал организацията по въвеждането на винетките и е поискал поемане на политическа отговорност, каза след заседанието на кабинета регионалният министър Петя Аврамова. Тя поясни, че няма да се удължава дадения гратисен период до 15 януари, в който шофьорите няма да бъдат глобявани за липса на винетка.

“След разговора с премиера прецених, че трябва да се поеме по-голяма отговорност от тази от миналата седмица. Каквото съм могъл, съм направил. Нищо лошо към премиера, напротив, той постъпи както трябва”, заяви Глосов.

В събота Борисов отстрани от длъжност Антон Антонов - директор на Националното тол управление в АПИ, Радослав Николов - съветник на министър Аврамова, и Веселин Давидов - член на УС на АПИ.

Начело на пътната агенция поне временно застава Дончо Атанасов, който единствен остава от Управителния съвет на агенцията. От края на 2016 г. до юни 2018 г. Дончо Атанасов беше шеф на АПИ.

За нов директор на агенцията може да бъде избран и депутат от транспортната или регионалната комисии в парламента, смятат от бранша.

Коментари

Задължително поле