Доставиха кислородни палатки за Педиатрията в Свищов

Уредите са закупени със средства събрани от благотворителната кампания на читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”

Доставени са две нови кислородни палатки за Педиатрията на болницата в Свищов. Това съобщи началникът на детското отделение д-р Румяна Николаева.

Закупуването на уредите стана възможно благодарение на инициативата на Първо българско народно читалище /ПБНЧ/ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ за организиране и провеждане на Коледен благотворителен базар, набраните средства за лечебницата. В изработването на Коледни изделия и украшения за базара участваха децата от Работилница за таланти „Аз мога“, от танцовите форми и от класовете по музикални инструменти към Школата по изкуства към читалището. След оповестяване на идеята за целта на дарението, в базара изявиха желание да участват със свои изработки третокласници от СУ „Николай Катранов“ .

За около две седмици са събрани 922,50 лв. В първите дни на януари средствата са били предоставени на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ ЕООД за закупуване на медицинско оборудване за нуждите на Детското отделение.

„Така, с общи усилия, крайният резултат надхвърли очакванията на организаторите да се съберат средства поне за една кислородна палатка и стана възможно поръчването, и изработваното на два уреда, което е достатъчно за капацитета на отделението. Останалите средства ще се използват за закупуване на друго оборудване, необходимо на болничното звено“, информираха от културната институция в Свищов.

Следващият благотворителен базар, който подготвя ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”, ще е с ръчно изработени мартенчики. Събраните от него средства ще бъдат предоставени за лечение на 7 -годишния Михаил от Свищов, който страда от детска церебрална парализа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини