Болница в София похарчила четвърт милион за фиктивен курс по английски за санитари

Джендър баланс на Берлинале 2020

Жълт код за силен вятър в цялата страна утре

Четирима с положителна проба за коронавирус в Англия след евакуацията от круизния кораб „Даймънд принсес“

Тръмп готов да подпише лично споразумението за мир с талибаните

Раздаваха диаманти на ревю на Поля Кинова “Палома фешън” отпразнува 15 години

Родни плагиати развиха пиесата на „Ел Периодико“

Има заподозрени за съблечено в автобус момче

Санират блокове и къщи по нови схеми

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 24 февруари 2020

Три станаха жертвите на коронавируса в Италия

Увредено сърце и бял дроб са причинили смъртта на китаеца в Банско

Скандал за пари в основата на разстрел на бизнесмен във „Фондови жилища“

Руският флот следи ракетен кораб на САЩ, навлязъл в Черно море

Ново земетресение от 5,8 по Рихтер разтърси турско-иранската граница

Доставиха кислородни палатки за Педиатрията в Свищов Уредите са закупени със средства събрани от благотворителната кампания на читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”

Доставени са две нови кислородни палатки за Педиатрията на болницата в Свищов. Това съобщи началникът на детското отделение д-р Румяна Николаева.

Закупуването на уредите стана възможно благодарение на инициативата на Първо българско народно читалище /ПБНЧ/ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ за организиране и провеждане на Коледен благотворителен базар, набраните средства за лечебницата. В изработването на Коледни изделия и украшения за базара участваха децата от Работилница за таланти „Аз мога“, от танцовите форми и от класовете по музикални инструменти към Школата по изкуства към читалището. След оповестяване на идеята за целта на дарението, в базара изявиха желание да участват със свои изработки третокласници от СУ „Николай Катранов“ .

За около две седмици са събрани 922,50 лв. В първите дни на януари средствата са били предоставени на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ ЕООД за закупуване на медицинско оборудване за нуждите на Детското отделение.

„Така, с общи усилия, крайният резултат надхвърли очакванията на организаторите да се съберат средства поне за една кислородна палатка и стана възможно поръчването, и изработваното на два уреда, което е достатъчно за капацитета на отделението. Останалите средства ще се използват за закупуване на друго оборудване, необходимо на болничното звено“, информираха от културната институция в Свищов.

Следващият благотворителен базар, който подготвя ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”, ще е с ръчно изработени мартенчики. Събраните от него средства ще бъдат предоставени за лечение на 7 -годишния Михаил от Свищов, който страда от детска церебрална парализа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.