Доставят машини за вота до 10 февруари (обзор)

Ако устройствата бъдат доставени на партиди, последната трябва да е в складовете не по-късно от 25 дни преди изборния ден.

Пределната цена за устройствата е 36 млн. лв.

Неустойка е 150 процента от цената по договора

Машините за гласуване трябва да бъдат доставени до 10 февруари. Това е записано в условията на обществената поръчка за доставяне на 9 600 устройства. Пределната цена от 36 милиона лева включва и логистичното осигуряване на машините, както и обучението на ЦИК, районните и секционните избирателни комисии.

Устройствата трябва да са с инсталирани системен и приложен софтуер, включително и изходния код, така че да могат да се използват при всички избори, без намеса на доставчика.

Офертите ще се приемат до полунощ на 29 ноември. Ако устройствата бъдат доставени на партиди, последната трябва да е в складовете не по-късно от 25 дни преди изборния ден, а софтуерът да бъде инсталиран до 20 дни преди вота.

При спиране на тока машината за гласуване трябва да може да работи поне още 30 минути със собствен заряд, както и да има добра защита от колебания в напрежението, гласи друго изискване.

Ако избраният доставчик не изпълни договора, ще дължи неустойка в размер на 150 процента от цената по договора.

Коментари

Задължително поле