До края на септември отварят Околовръстното на Асеновград

Чести ВиК аварии тормозят станимаклии, жителите на града под Асеновата крепост с пресъхнали чешми и в последния ден от август

Преминаването на автомобили по Околовръстното шосе на Асеновград ще се възобнови отново до края на месец септември, докогато ще бъде отворена за движение и ремонтиращата се в момента улица „Съединение”, обяви кметът д-р Емил Караиванов.

Той допълни, че в момента се извършват довършителни работи на кръговото кръстовище до пазара, които ще приключат до 11 септември (понеделник). На мястото на кръговото кръстовище край общинския пазар ще бъде изградена нова светофарна уредба.

Частично е възстановено преминаването и по кръговото кръстовище на старата автогара, от която тръгваха автобусите за Пловдив, като е спряно движението само по посока на ул. „Съединение” и е осигурен обходен маршрут. В края на септември за 2-3 дни ще бъде преустановено движението по „железния мост”, като целта е в началото на октомври да се облекчи трафикът на преминаващите през града автомобили.

1pl4002-asenovgrad-kmet-2Кметът на Община Асеновград отговори и на актуални въпроси, свързани с осъществявания проект за „Водния цикъл” и честите аварии аварии по ВиК мрежата и проблемите с редовното и нормално водоподаване. Такова нямаше и в последния ден на август, като чешмите в почти целия град под Асеновата крепост в четвъртък бяха пресъхнали между 8 и 16 часа заради извършване на монтаж на 4 спирателни крана.

„Основната цел на проекта е подновяване на част от канализационната мрежа за отпадни води на града и съпътстващата рехабилитация на водопреносната мрежа за питейна вода. Това представлява премахване на стари тръби и поставяне на нови и води до временни ограничения на водоподаването на места при монтиране на новите връзки, тъй като при свързване на новите участъци със съществуващите водопроводи, се налага спиране на водата. Авариите през последната седмица са свързани с реализацията на проекта за Водния цикъл и с проблеми на ВиК. Заради тези аварии достигането на водата след нейното пускане до всички точки на града продължава в рамките на няколко часа. От „ВиК поеха ангажимент да осигуряват водоноски при условие, че водата бъде спряна за по-продължително време”, коментира кметът д-р Караиванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България