До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Джулиан Асанж моли Франция за политическо убежище

Фирмите ще тестват софтуера за продажби

Турция провежда операция срещу сирийските сили в Идлиб

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 21 февруари 2020

Взимат субсидиите на фермери, палили стърнища Пожарната ще уведомява фонд “Земеделие”

Предлагат по-строги присъди за хакери (обзор)

Борисов преди заседанието на Европейския съвет: Подготвен съм да бъда диалогичен (СНИМКИ)

Нападател намушка мъж в джамия в Лондон

Съдът прекрати съдебното производство за унищожаване на пясъчни дюни на Каваците

Aрестуваха директора на ТЕЦ „Бобов дол“

Дядо влиза в затвора за умишлен палеж Събирал газови бутилки, за да ги подпали за отмъщение на съседа

20 нови предмета в училище (обзор) Иновации в 600 школа за подобряване на резултатите

До 10 000 лв. глоба за заведение върху дюните Санкции ще има и за каравани и палатки

Наши и румънски каравани окупират дюните на Крапец. Румънците откриха рая край Шабла и вече са 70% от безплатно къмпингуващите по дивите пясъчни ивици в общината.

До 10 000 лева глоба ще отнасят собствениците на преместваеми павилиони и заведения, които решат да ги разположат върху дюни, независимо от вида на пясъчните образувания. Това е записано в проекта за изменение и допълнение на Закона за устройства на Черноморското крайбрежие, който бе приет от кабинета. Освен от фирмите и бизнеса законът предвижда да се търси отговорност за унищожаване на подвижните бели дюни, неподвижните сиви дюни с тревна растителност и облесените дюни и от гражданите.

Глобата за поставена палатка, каравана или ремарке върху дюните ще е между 1000 и 3000 лева, предвижда нормативният акт. Ако същото е направено от фирма, която използва за търговци цели караваната например, предвидената санкция е между 2000 и 5000 лв. Финансово наказание грози и тези, които паркират колата или кемпера си върху дюните. При повторно нарушение санкциите скачат двойно.

В закона са предвидени и различни глоба за възпрепятстване свободния достъп до плажа или липса на табела, която да обозначава свободната зона за разполагане на собствени плажни принадлежности. Санкция грози и заведенията, които предлагат чадъри и шезлонги срещу питие, ако нямат такава договорка със стопанина на плажа.

Солени наказания са предвидени и за инвеститорите, които нарушат забраната за строителство край морето в активния летен сезон от 15 май до 1 октомври. При първо нарушение глобата за гражданите е 10 000 лв, а за фирмите 50 000 лв. Но при повторно такова санкцията скача двойно.

В закона да прецизирани и нормите, засягащи и органите, които са ангажирани с административното производство при установяването на нарушенията и определянето на наказанията. Предвижда се препращане към правилата за реализиране на административно наказателното производство в съответния закон, в случаите, в които се засяга област на регулиране в компетентността на друг административен орган.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.