Ердоган: Турция е приела 3,6 млн. бежанци, Западът трябва да направи същото

Кметът на Благоевград направи първа копка на модерна спортна площадка в СУ „Арсени Костенцев“

Фандъкова: Създаваме четири индустриални зони в София

Правителството закрива почетното консулство в Монако

Самолет на испанските военновъздушни сили се разби в морето край Мурсия, двама са загинали

Община Търговище с нов главен архитект

Завърши ремонтът на виадукта при 37-и километър на магистрала „Хемус“ към София

С камбанен звън Враца посрещна Българския патриарх Неофит (СНИМКИ)

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 18 септември 2019 г.

Мишел Темер заяви, че свалянето на Дилма Русев е било преврат

В село с 8 души възродиха 4 паметника

Община Свищов и УНИЦЕФ ще си сътрудничат по Програмата „Работилница за родители – Да пораснем заедно“ Програмата е универсална и е насочена към родителите на деца до 4 години

България в топ пет с инвестиции по Плана „Юнкер“

Тренировката на Славена Вътова за супер тяло (ВИДЕО)

„Алфа Рисърч“ измери слаба подкрепа за обединение срещу действащи кметове на балотаж

До 20% по-високи сметки за ток през януари

ток, сняг

Средната стойност на фактурите при битови клиенти на EВН в Югоизточна България за декември 2016 г. е 64,47 лв. с ДДС. Сумата е с 19,4% по-висока спрямо декември 2015 г., когато е била 53,99 лв. с ДДС, съобщиха от дружеството.

Скокът се дължи на по-високото средно потребление, което през декември 2016 г. е 352 киловатчаса на абонат срещу 295 киловатчаса през декември 2015.

Потреблението в региона от началото на януари досега се е увеличило с около 20% спрямо същия период на миналата година. Ако тази тенденция се запази до края на месеца, може да се очаква до 20% средно увеличение на януарските сметки, коментира пред „Труд“ Петър Костадинов, директор на отдел „Комуникации“ в ЕВН.

С едва 8% е повишено потреблението в района на Смолян, където повечето хора се отопляват на дърва. На другия полюс са Пловдив, Бургас и Стара Загора, където по-често се използват електрически печки и климатици.

В Западна България средното потребление през декември 2016 г. се е увеличило на годишна база с 15%, съобщиха от ЧЕЗ. За периода 5-8 януари консумацията се е повишила с близо 7% при понижение на средните външни температури с 8 градуса.

Към 14 часа в сряда в Западна България не е имало населени места без ток, съобщи Министерството на енергетиката. На територията на „EВН Електроразпределение“ е било прекъснато захранването в 16 села предимно в Странджа.

В региона на „Енерго-Про Електроразпределение“ без електричество са били девет села в общините Добрич и Генерал Тошево и две край Варна и Долни Чифлик.

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов очаква до седмица да приключи проверката на „Топлофикация Перник“ за кризата с отоплението в града в края на миналата седмица. Той коментира и трудностите на потребители да се свържат с фирмата. „Не е допустимо енергийни дружества да изключват клиентските си телефони. По този повод ще има специално писмо от мене с ясно напомняне за общите правила за работа с потребителите“, подчерта Иванов.

Междувременно стана ясно, че екоинспектори са пломбирали парния котел с гориво биомаса на „Топлофикация -ВТ“ във Велико Търново. Крутата мярка е предприета заради констатирано превишение на нормите за допустими вредни емисии.

България спира от утре износа на електроенергия

България спира износа на ток от 13,00 часа на 13 януари. Ще въведем временен ограничителен режим за износа на електроенергия, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова.  „Това се прави единствено и само с цел превенция и гарантиране сигурността на доставките за българските граждани, така че да осигурим техния комфорт и да няма никакви рискове за енергийната система на страната“, заяви Петкова. Мярката не засяга транзита на ток през страната.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Току що прочетохме шокираща новина – България изнася за туркия ток за по 4 цента, а внася от руменско в България за по 18 цента? И колко ще спечели топлиннат ненаситна мафия? Позор и национализиране на топлото. До кога тея ненаситни чакали, изгубили всичко човешко, озверели при вида на стотинките, ще смучат бедните Българи? Къде е Българското Народно, Човешко правителство, да защити хората от студена и гладна смърт? То е в комбина с престъпните мутри или – когато се обединят политиханци + мутревските монополи тежко и горко на всички ни:(

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.