До 30% по-евтини ваканции по Северното Черноморие в края на сезона

В някои хотели вече няма места за уикендите до октомври

Между 15 и 30% по-евтини са ваканциите по Северното Черноморие през септември, а към края му офертите са почти наполовина по-ниски от тези в пик сезона, провери "Труд news". Намаленията започва още от тази седмица, когато в част от ол инклузив хотелите на Златни пясъци еднодневният пакет вече пада под 100 лв., а в тези с ултра ол инклузив и наличие на закрит басейн - до 120-130 лв.

Още по-изгодно излиза почивката на море след средата на септември. Семействата без ученици могат да се насладят на още топлото море без блъсканица за чадъри и шезлонги срещу 60-80 лв. с всичко включено в цената. Подобни оферти предлагат бази на Златни пясъци и Албена. Повечето хотели в комплексите на север пускат и промоции за дълги ваканции с предложения за 7 нощувки на цената на 6 и 14 - на цената на 12. Във верига от целогодишни елитни СПА хотели в Св. св. Константин и Елена от края на септември добавят и опция за допълнителни 10% отстъпка за клиенти над 65 г. 

Бюджетна алтернатива предлагат апартаменти и студия на метри от плажовете във Варна. Там 4 души могат да нощуват за  90-100 лв., а единичното настаняване е средно 30 лв. Повечето квартири обаче са в обхвата на Синята зона и това вещае проблем, ако туристите идват с кола. Вариантите им са да паркират возилото извън идеалния център или да плащат 16 лв. всеки ден. Такси за паркиране има и в повечето комплекси, като за ден те варират от 8 до 20 лв.   

Българите не резервират дълги престои, но за сметка на това почиват по няколко пъти на море за един сезон, главно през уикендите. Затова в част от хотелите, които имат басейни, вече няма свободни места за почивните дни до началото на октомври. Така гостите се застраховат, ако рекордно горещото до момента море с температура от 28 градуса, изстине рязко и стане неприятно за къпане.

"В много хотели вече монтираха системи за отопляне на външните басейни, също и покривала, пързалки, защото интерес към есенните почивки има", коментира пред "Труд news" председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев. Той посочи, че през септември най-много са почиващите българи и румънци, а през целия сезон в региона освен от балканските страни, Полша, Чехия, Германия, са идвали гости от цял свят. "Има много туристи, които пристигат за първи път, други преоткриват България", каза Косев и прогнозира, че въпреки предизвикателствата браншът ще отчете добър и малко по-дълъг от минали години сезон.      

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм