Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

До 400 000 лева глоба за скъпи международни разговори в ЕС От 15 май цената за повикване не трябва да надвишава 0,19 евро цента на минута

Таванът за съобщение е 0,06 евро цента

От 20 000 до 400 000 лева глоба ще плащат телекомите, ако предлагат скъпи международни разговори в ЕС на абонатите си. Това предвиждат промени в Закона за електронните съобщения, качени за обществено обсъждане.

Санкцията ще се налага, ако операторът прилага цени на дребно (без ДДС) за обаждане в рамките на ЕС надвишаващи 0,19 евро цента на минута и над 0,06 евро цента за текстови съобщения.

В кроя на миналата година евродепутатите приеха пакета за телекомите, който ограничава цените на обажданията. Той трябва да влезе в сила от 15 май 2019 г.

От 5000 до 50 000 лева ще е глобата, ако телекомът не активира регулираната тарифа в рамките на един работен ден, пише още в закона.

Минималните размери на предвидените санкции са съобразени с факта, че те ще се отнасят не само за действащите големи оператори в България, но и за такива със значително по-малък обем приходи и пазарен дял, обясняват вносителите от министерство на транспорта.

Средната стандартна цена в ЕС на фиксирано или мобилно повикване в рамките на съюза е три пъти по-висока от тази за национално повикване, показват данни от проучване на Европейската комисия на пазара на електронни съобщения през 2017 и 2018 г. При съобщенията разликата е над два пъти.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Тези промени в ЗЕС изобщо не се отнасят до роуминг, а до международни разговори. Двете не са едно и също. Цените на роуминга в ЕС са променени много отдавна и са много по-ниски от посочените.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.