ДПС се регистрира за участие в изборите

ДПС ще се бори за добър резултат на предсрочните парламентарни избори. Това заяви пред журналисти председателят на партията Мустафа Карадайъ след като внесе 6854 подписа в ЦИК за регистрация на ДПС за участие в изборите.

Победители на президентските избори бяха българските граждани и желанието за промяна, очакванията ни за тези избори са желанието и волята за промяна да победят, заяви Карадайъ. Според него като основни опоненти на тези избори са от едната страна системата и системността, а от другата - антисистемата и антисистемността. ДПС безспорно е в полето на системните партии, подчерта председателят на партията.

В момента виждаме надпревара в полето на популизма, заяви Карадайъ и подчерта, че ДПС няма да си позволи това. ДПС има ясна, изпълнима програма, ясен план за реализацията й и ясна визия за политическа и финансова стабилност в страната, посочи той. Имаме ясна програма за икономическо развитие на страната и за по-добро бъдеще на всички български граждани, допълни Карадайъ.

ДПС смята, че е нужно ценностно мнозинство, вместо безпринципни такива, каквито е имало в предишния парламент и които са довели до предсрочните избори. Нашите очаквания са да има ценностно мнозинство в Народното събрание, за да има стабилно управление в страната и развитие на страната, посочи той.

"Предпочитаме достоен враг, отколкото недостоен ДОСТ", каза Карадайъ в отговор на въпрос до колко сериозна конкуренция на ДПС могат да бъдат партиите ДОСТ, НПСД и ДРОМ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика