Драгомир Стойнев: Незабавно трябва да бъде спряна концесията на интермодалния терминал в Пловдив

Снимка: Архив

Вчера министър-председателят заяви, че всички обществени поръчки трябва да бъдат спрени, само че понеже не вярваме на човек, който днес казва едно, утре друго, го призоваваме да се спре веднага един грабеж, касаещ концесия на интермодален терминал в Пловдив. Това каза на брифинг в Народното събрание депутатът от „БСП лява България“ Драгомир Стойнев, цитиран от „Фокус“.

„Обявлението за процедурата е публикувано на 23.11.2016 година, а по това време правителството вече е в оставка“, обясни той. „Това е един интермодален терминал, който вече е изграден от НКЖИ и вместо да извършва търговска дейност и да получава приходи, изведнъж правителството решава, че трябва да се даде на концесия. Ще се даде на конкретна транспортна фирма, нашите съмнения са, че това е голяма транспортна фирма от Пловдив, която ще спечели тази концесия и за 4000 лева на месец, образно казано бутка за вестници на „Витошка“, ще определят цените и таксите за останалите фирми“, посочи Драгомир Стойнев.

„Апелираме процедурата незабавно да бъде прекратена“, подчерта народният представител от БСП. „Една фирма ще вземе на коценсия един изграден терминал от държавата за 27 години напред. Каква е тази справедливост?“, коментира Драгомир Стойнев.

Според него отивайки си правителството се опитва да прави жестове или се опитва да събира пари, може би, за изборите. „Това са подаръци от българския народ и по никакъв начин не можем да го приемем“, заяви народният представител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика