Драма: "Лудогорец" пропиля два гола аванс срещу "Байер" и остана с празни ръце

"Лудогорец" стартира с поражение участието си в груповата фаза на Лига Европа. Българският шампион отстъпи с 2:3 на "Байер" (Леверкузен) в Разград в инфарктен двубой от група А. "Орлите" на бразилския специалист Пауло Аутуори имаха всички предпоставки да грабнат победата над именития германски клуб, но допуснаха пълен обрат от 2:0.

Клаудиу Кешерю откри резултата след отлично изпълнение на фаул още в 8-ата минута. "Зелените" удвоиха преднината си в 31-ата минута след перфектна многоходова атака, завършена подобаващо от Мареселиньо. Но вместо да удържи преднината си до почивката, "Лудогорец" допусна гол от нищото в 38-ата минута. Тогава Кай Хавертц бе оставен да стреля от дистанция, а топката влетя в далечния ъгъл на Ренан.

В средата на втората част бившият тим на Димитър Бербатов успя да изравни. В 64-ата минута Ренан парира коварен удар, но топката попадна в Исак Телин, който на празна врата не сгреши - 2:2.

А само 4 минути по-късно "Байер" довърши започнатото в края на първата част с трети гол. 19-годишният Хавертц отново попадна в прегръдките на своите съотборници, след като негов техничен изстрел отново се оказа неспасяем за бразилския страж на "орлите".

Така в крайна сметка "Лудогорец" допусна поражение от фаворита в група А. В другата среща "Цюрих" си тръгна от Ларнака с 3 точки след 1:0 над местния АЕЛ. В следващия кръг българският представител гостува в Швейцария, а "Байер" приема кипърския тим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ