Дрогиран скандалджия извадил ръчно изработена сабя срещу полицаи

Снимка: Архив

Дрогиран скандалджия заплашвал униформени полицаи с ръчно изработена сабя. В ареста е 24-годишният Н.Д. от кв."Надежда", сабята му е иззета като веществено доказателство, съобщиха от ОД на МВР-Сливен.

Инцидентът станал около 15,40 ч. на 19 януари, когато служители на кварталния участък били извикани по сигнал за предотвратяване на съседски конфликт на ул."Бачо Киро". Младият мъж започнал да ги ругае и обижда и се опитал да нападне единия от тях със сабята си. Бил е задържан и отведен в Районното управление на МВР. Изпробван е с дрегера на пътната полиция, който отчел употреба на метаамфетамин.

За случая е уведомена Районната прокуратура. С прокурорско разпореждане нападателят е задържан за 72 часа. Очаква се обвинението да поиска от съда да чу ъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

За хулиганство е задържан и 44-годишният Г.С. от Сливен. На 18 януари около 4,30 ч. той нарушил обществения ред в игрална зала, буйствал и влязъл в конфликт с пристигналите на място патрулни полицаи. Задържан е за 24 часа в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право