Дъжд до неделя, затопля се в сряда

Планирайте море след средата на юни, съветват синоптиците

Валежите през май са два пъти над нормата

Обилни дъждове и хладно време в по-голямата част на страната ни очакват до края на седмицата. Утре жълт код за опасни валежи е обявен за 18 области в страната. Предупреждението е в сила за Пловдив, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град.

Най-проливни ще са дъждовете в Южна България, където има опасност да пострадат овощни и други култури, заяви пред „Труд“ синоптикът от ТВ-МЕТ Петър Янков.

Той посочи, че валежите ще продължат до края на седмицата, като в неделя ще са най-много в Източна България.

Сухо време с повече слънце и температури до 30 градуса ни очакват в сряда и четвъртък. След това отново ще започнат валежи, които ще продължат до 8 юни, с малки прекъсвания около 4-ти.

„Цялата първа половина на юни ще е дъждовна, най-добре планирайте почивка по нашето море след средата на месеца. Юли ще е топъл, а август и септември - по-влажни“, каза синоптикът.

Той отчете, че валежите през май са два пъти над нормата, а средните температури са с градус-два по-ниски от обичайните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето