Дълговете на "Левски" - 32 млн. лева

Около 32 млн. лева са дълговете на „Левски“. Това признаха от „Герена“ в петък. Близо 7 млн. от сумата е към НАП, а другата към различни фирми, мениджъри и футболисти. Интересното е, че ЦСКА фалира през 2015-та с дългове между 25-27 млн. „Сините“ обаче призовават за спокойствие, въпреки че през септември миналата година Красимир Иванов, тогавашен директор на "Герена", заяви, че клубът е на минус с 18,3 млн. лева.

„Васил Божков има бизнес план как „Левски“ да не губи пари, ако не може да печели – каза Павел Колев, новият директор в клуба. - Той ме покани на „Герена“. Спечели ме с желанието си да инвестира в инфраструктура и ДЮШ. Също така каза, че иска да направи и отбора по-български, за да го обичат повече феновете, но и административният капацитет на компанията, която стои зад него. „Левски“ не е за всеки. Нещата трябва да станат на Общото събрание на 6 март най-късно“.

А в последните два дни собствеността на „сините“ се сменя на всеки 60 минути. Последните информации са, че Христо Йовов ще вземе мажоритарния брой акции от Спас Русев.

„Няма нищо такова – каза Бижутера за „Труд“. – Някои хора се опитват да създават новини. Моята енергия е съсредоточена другаде. Това не ми пречи, но са фалшиви новини. Над 100 разговора проведох само в петък сутринта. Обяснявам на всички, че няма нищо вярно. Пълни измислици!“.

Павел Колев определи слуховете за инсинуации и добави, че не знае гласеният за бъдещ собственик на клуба Васил Божков да се е отказал.

„Иначе нямаше да съм на работа – каза „синият“ директор. - Ако си промени решението, то и аз си тръгвам. Нещата могат да се оправят, просто трябва много сериозна финансова дисциплина и много умно управление, което изисква знания и опит“.

Така ситуацията на „Герена“ продължава да бъде обзета в мъгла, а до началото на първенството остават по-малко от 10 дни. От „Левски“ трябва да покрият около 2 млн. лева към УЕФА, както и глоба в размер на 100 хил. евро до 28 февруари, ако искат да получат лиценз за новия сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ