Държавата проверява готовността на ЕРП-тата за предстоящия зимен сезон

За четвърта поредна година Министерството на енергетиката ще провери готовността на трите електроразпределителни дружества и „Електроенергийния системен оператор“ ЕАД за предстоящия есенно - зимен сезон. Експерти от енергийното ведомство ще инспектират на място обекти на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, "ЕСО“ ЕАД, „Електроразпределение Север“ АД и „Електроразпределение Юг“ ЕАД.

Прегледано ще бъде техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти. Ще бъде установена степента им на готовност при потенциално неблагоприятни климатични условия през есенно-зимния период на 2018-2019 г., както и предвидените дейности по материално-техническо осигуряване при аварийни ситуации и плановете за тяхното отстраняване.

През месец септември ще бъдат проверени обекти в районите Варна, Добрич, Велико Търново, Шумен и Търговище. Проверки ще бъдат извършени и в обекти в района на Белово, Септември, Велинград, Ракитово, Батак, Девин, Доспат, Панагюрище и Пещера. През месец октомври ще бъдат проверени и обекти в районите Монтана, Берковица, Враца, Мездра, Видин и Лом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика