Дъщерите на Обама се срамували от родителите си

В интервю с Конън О'Браян Мишел Обама сподели, че като по-малки, двете й дъщери много често се срамували от родителите си, главно заради всички привилегии, които получавали, в сравнение с техните съученици и приятели.

"Обикновено на родителските срещи не идвахме сами, а с поне 20 коли или мотори охрана, както и няколко полицая, които ни проправяха път в училището", признава бившата първа дама.

Подобни ситуации, в които строгата охрана и различният живот на семейство Обама са изпъквали над останалите хора, са именно моментите, когато Малия и Саша са се чувствали много неудобно и са се срамували, че са дъщери на Американския президент.

Мишел споделя още, че животът на децата й се е променил коренно - от две момичета, посещаващи училище в Чикаго, до това да наричат Белия дом свой дом. Авторката на книгата "Becoming" разказва и как в продължение на 8 години заедно с Барак постоянно са повтаряли на децата си: "Всичко е наред. Това е нормално. Просто иди на училище.. макар и с въоръжена охрана. Не се оплаквайте, защитени сте и имате храна на масата".

Малия и Саша са избягвали да канят приятелите си у дома с преспиване, защото не са вярвали, че някой иска да дойде в Белия дом или и да го направи, ще се чувства много притеснен и уплашен. Затова двете момичета са предпочитали да преспиват в къщите на техните приятели, което пък Мишел намира за добър знак, че дъщерите й не витаят в облаците.

Въпреки всичко, съпругата на Барак Обама признава, че е горда с начина, по който Малия и Саша са се държали през годините и че разбира реакциите и емоциите им.

"Дадохме им повече от колкото ние самите някога сме имали - срещали са се с Папата и Кралицата и са правили много неща, нетипични за повечето деца. Този бляскав начин на живот определено им отне много от детството, но от друга страна, от малки се научиха да стоят далеч от всичко, изписано по техен адрес", допълва Мишел.

Колкото до последните папрашки снимки на по-голямата й дъщеря Малия, която наскоро постъпи в Харвард, Мишел обяснява: "Представете си да целунете момче за първи път или да изпушите първата си цигара, и утре да сте на корицата на списание." Бившата първа дама не открива нищо цинично и провокативно в държанието и на двете момичета, като самата тя не им държи сметка за решенията, които взимат, защото смята, че животът им е достатъчно обстойно гледан под микроскоп, за да ги държи изкъсо и тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица