Унищожиха над 25 млн. контрабандни цигари и над 1,5 тона тютюн

МВнР: Към момента няма данни за пострадали българи при жп катастрофата в Турция

Президентът Радев: Има сериозни проблеми в изборния процес

Страсбургският терорист отмъщавал за „падналите в Сирия ислямски братя“

Жертвите на влаковата катастрофа в Турция станаха 9, включително трима машинисти

Гръцките земеделци загряват тракторите за Коледа

Продажбата на електронни винетки започва от понеделник

Заловиха ученичка, надраскала колата на учителка с обиди Изписала с пирон „боклук“ и „френга“

Александър Ваклин: Изтеклите разговори отразяват случилото се през април

73-годишен санданчанин преряза вените си,бил болен от рак

Бившият гл. счетоводител на Баневи в „Полимери”: Пари за заплати на работниците не са отивали за лични нужди на семейството

Две убийства за една нощ в Атина

Ирландският посланик Майкъл Форбс посети Банско

Николай Банев: Разследването е като селска вечеринка Невъзможно било в международна банка да бъдат вкарани изпрани 600 млн. евро

Прокуратурата обвини шест длъжностни лица от АПИ за катастрофата при тунел „Ечемишка“, при която загина жена

ДЮФА „Пиринска китка“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград с отлично представяне в престижен конкурс

ДЮФА „Пиринска китка“ към ЦЛТРДБ взеха участие в престижното издание на конкурса НФК „Орфееви таланти”- 2018, който тази година се проведе в Пловдив.

Представянето на възпитаниците на ЦЛТРДБ донесе гордост на техните преподаватели. Във всяка категория в конкурса имаше представител от ансамбъл ДЮФА „Пиринска китка“. За отличното си представяне във всяка група представителите на Центъра взеха и отличия, съобщиха от Община Благоевград.
Получените медали и грамоти от конкурса са в няколко различни категории. В индивидуални изпълнения, категория „Народно пеене“, в първа възрастова група, категория А, отличия получиха Анна Виделова – Сребърна лира на Орфей; Божидара Илиева- Златна лира на Орфей; Аделина Трайкова –Златна лира на Орфей; Мария Никова- Златна лира на Орфей.

Във втора възрастова група, категория А3 Даниела Балабанова получи Златна лира на Орфей; Константина Димитрова – Златна лира на Орфей. В ІІІ-та възрастова група,категория А3 призовете бяха за Силвия Бърдарова , която получи поощрителна награда; Ивона Крумова – Сребърна лира на Орфей; Елена Джорова – Златна лира на Орфей; Боряна Николаева – Златна лира на Орфей. В ІV-та възрастова група, категория А3 се наредиха Гергана Божинова – Бронзова лира на Орфей; Ивет Николова – Бронзова лира на Орфей; Теодора Петрова – Сребърна лира на Орфей. В индивидуалните изпълнения, категория „Тамбура“ в ІV-та възрастова група,категория А3 приз бе връчен на Методи Методиев – Сребърна лира на Орфей.

От конкурса бяха подготвили и много специални награди, в които също има победители от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

В категорията „Звукозапис в БНР“ първо място е за Константина Димитрова, второ за Елена Джорова, а трето за Боряна Николаева. Едногодишна стипендия от Министерството на културата в направление „Тамбура“ спечели Ивет Бойкова Николова.

Най-голямата награда за ДЮФА „Пиринска китка“ стана „Гранд При- 2018“, както и Аудио система.

Равносметката от тазгодишното издание на конкурса е 9 Златни лири на Орфей; 4 Сребърни лири на Орфей; 2 Бронзови лири на Орфей; 1 Поощрителна награда; 1 Стипендия на МК; 3 Звукозаписа в БНР; ГРАНД ПРИ – 2018.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.