Д-р Борислав Цеков: Големият отсъстващ на тези избори е промяната

Борислав Цеков

За съжаление никой не търси доверието на мълчаливото мнозинство, посочи експертът

"Демократична България е най-дискредитираната част от статуквото на криминалния преход. Архитектите и изпълнителите на костовия приватизационен грабеж и техните хрантутници. Колаборацията с тях не носи промяна, а укрепване на това статукво", коментира д-р Борислав Цеков във фейсбук. "Нужна е истинска промяна, а не подобна мимикрия. За съжаление на тези избори и на балотажа в София, големият отсъстващ е промяната", смята експертът.

"Целият въпрос е, че онези с лампите при шадравана до президентството и бутиковите протести за щяло и нещяло, не избират никого и не носят електорална подкрепа. Реалното влияние в едни избори има огромното мълчаливо мнозинство. Хората, които не крещят по улиците или във Фейсбук, а учат, работят, плащат данъци или живеят старините си след като цял живот са градили. За доверието на това мълчаливо мнозинство, което има най-силният глас - гласът в урните или неучастието - трябва за се борят кандидатите и партиите, които искат промяна. А не за одобрението на една маргинална група жълтопаветници и свързаните с тях малотиражни сайтове", посочва д-р Цеков.

"Някога Ричард Никсън спечели доверието на мълчаливото мнозинство и спечели два президентски мандата с разгромяващи победи. Въпреки, че по това време по улиците на Америка вилнееха протести на левичари, хипита и анархисти (аналог на родните соросоиди) срещу идеите, които той защитава. Но улицата и ляволибералните медии, които я насъскваха бях малцинството. Само преди 3 години същото стори и Доналд Тръмп. Във виртуалната реалност срещу него протестират денонощно, но в реалния живот той има най-важната подкрепа - на огромното мълчаливо мнозинство, което избра промяната в негово лице. И пак ще го преизберат догодина", прогнозира анализаторът.

"У нас, за съжаление, никой не търси доверието на мълчаливото мнозинство. Занимават се с онези с лампите и с няколкото файтона костовисти и соросоиди, от чийто глас отдавна вече нищо не зависи в България и са част от статуквото на прехода. Затова и промяната не идва. Не дойде миналата неделя, няма да дойде и идната, а вероятно и още дълго след това. Докато не започне да се прави политика и да се предлагат идеи, които отговарят на интересите и ценностите на огромното мълчаливо мнозинство", посочи Борислав Цеков.

Коментари

Задължително поле