Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

Да откажеш на „Манчестър Юнайтед“

Търсят кой да прави оглед на язовирите До 15 април събират оферти за почистване на наноси от Панчарево

Д-р Людмила Емилова: Първата българка международен съдия по футбол, показа червен картон на килограмите Вътрешното ми убеждение беше да променя начина си на живот, разказва Галина Донева

Специално за „Труд“ д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието. Тя открива медицинския си център за безлекарствено лечение през 1997 г. През него са преминали 45000 пациенти от цял свят. Програмата с плодове, чай и мед им е помогнала да се спасят от тежки диагнози, включително алергии, диабет втори тип, мигрена, анорексия, множествена склероза, безплодие и др. Разкази от първо лице на хора, открили верния път към здравето, доказват, че промените стават първо в мисленето и нагласите, а после във всяка клетка.

Галина Донева преди...
Галина Донева преди…
... и след престоя в центъра на д-р Емилова.
… и след престоя в центъра на д-р Емилова.

Галина Донева увеличила теглото, след като спряла физическите натоварвания, свързани с работата й. През 1996 г. тя става първата дама от България международен съдия и до 2006 г. е отдадена на кариерата. На терена е в свои води, защото е играла и в първия ни национален женски футболен отбор.

Когато кантарът стреснал Галина със заковани 97 кг (при обичайни по-рано 63-64 кг), решила да потърси помощ в медицинския център на д-р Емилова. Мотивирала я и колежка от футболния отбор „Академик – София“, постигнала впечатляващи резултати с програмата за омекотено гладуване.

Преди това Галина пробвала безброй диети и диетични храни, но без резултат. А колежката й свалила 8 кг само за 10 дни в медицинския център.

През декември 2016 г. с натрупани килограми и мъчителни болки в дясното подребрие, заради които едва успявала да седне в кола и болки при хранене, решила да се бори за здравето си. За д-р Емилова знаела от 1999 г., но пристигнала за лечение през януари 2017 г.

Изследванията показали увеличен и омазнен черен дроб, хиперинсулинизъм (преддиабетно състояние). Имала хроничен синузит, яйчникова киста и упорити дългогодишни кожни проблеми, обусловени генетично. Галина останала 20 дни на плодове, чай и мед, без да изпита дискомфорт. Всяка сутрин правела комплекса упражнения на лекарката, всеки следобед играела хора, а денем била на разходки и походи, организирани за пациентите. Чувствала се заредена с енергия и се радвала на насърчаващи резултати от стопените килограми. Жената направила 20-дневно захранване и контролният преглед показал свалени 10 кг, от които 8,1 мазнини. Според д-р Емилова стопяването на мазнините се постига лесно, щом организмът бъде освободен да се чисти, а не да работи за смилане на животински храни, бяло брашно, бяла захар.

При Галина изчезнали оплакванията от синузита, нямало ги упоритите болки в ребрата и стомаха, резултатите от изследванията били много добри.

Насърчена от д-р Емилова и постигнатото, жената започнала да се храни здравословно. „Вътрешното ми убеждение беше да променя начина си на живот, след като най-накрая видях, че това което правя, работи. Беше забележимо и за хората около мен. Това ме амбицира още повече, за да продължа“, споделя тя.

Направила следващата 20-дневна програма през юни, съчетавайки я с морска ваканция. За 10-дневното захранване била на Боровец, където медицинският център работи в летните месеци. Стопили се още 7,6 кг. За 6 месеца от 95,4 кг Галина станала 77,8. Цели 12,8 кг са мазнините, от които се отървала.

„Ако решите да промените нещо в себе си, да се почувствате по-здрави, да се разделите с проблемите си, докато още не е станало безнадеждно късно, повярвайте на д-р Людмила Емилова, повярвайте на мен, повярвайте в себе си и резултатите ще дойдат. Ако още сте скептично настроени и не вярвате, откажете се, трупайте вредна енергия и не подминавайте аптеките. Те ще бъдат Вашето вътрешно спасение и външно неудовлетворение”, споделя Галина.
Несъмнено спортният й дух я зарежда с воля и упоритост. Тя е съдийски наблюдател на UEFA и владее изкуството да вижда ситуациите с бърза оценка за възможни пропуски. За себе си вече знае как да ги отстрани.

Видове популярни диви ядливи растения и защо да не ги съхраняваме чрез замразяване
Добре е да се започне консумация с най-разпознаваемите:
1. Коприва
2. Киселец
3. Лапад
4. Тученица
5. Глухарче
6. Дива лобода
Разнообразието е много голямо. Но е препоръчително човек да започне с най-познатите и бавно, но сигурно да разширява кръгозора си. Най-лесно се сушат по класическия начин- добре разстлани върху хартия на сухо и сенчесто място. Още по-лесно е с дехидрататори, каквито машини набират все по-голяма популярност. Все пак не всички растения стават за сушене, особено суколентите като тученицата, заради високото водно съдържание в състава им.
Зеленолистните не се замразяват, защото ледът пука клетъчните структури и богатото им ензимно съдържание унищожава ценните вещества. Затова няма да видите замразени сурови зеленолистни в магазинната мрежа. Все пак ако държите да замразите известно количество за зимата, първо бланширайте във вода.

Рецепта за песто с дива лобода:

35-3
100 г изкиснат суров белен слънчоглед
2 шепи добре измити листа дива лобода
1 скилидка чесън
щипка самардала и черен пипер
100 мл вода
Всичко се смила фино до получаване на гладък сос с помощта на високоскоростнен блендер или пасатор. Видовете ядливи диви зеленолистни и рецептата за песто са съставени със съдействието на Веселин Станков- консултант- сътрудник в медицинския център на д-р Людмила Емилова, популярен с организирането на кулинарно училище за пациентите и опознавателни разходки сред природата за „лов“ на ядливи зеленини.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Ей,тоя „ТРУД“! Голяма реклама на тази доктор Емилова!

  2. Ако е вярно всичко това,което казва Людмила Емилова,то означава,че тази неграмотна в човешкото хранене госпожа ще пише нова биохимия. Биохимия несъвместима с науката. Ако думите й са верни,аз ще си скъсам публично дипломата в двора на Технологичния университет в град Пловдив. И ще приканя моите преподаватели-инженери и професори да направят същото!

  3. Привет д-р Емилова!!!
    п/к ИНЖ. ЕНЧЕВ.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.