Д-р Людмила Емилова: Хормоналният дисбаланс се овладява с плодове, чай и мед

Йорданка Димитрова се спасила от поликистозни яйчици

34-1

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 4500 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Йорданка Димитрова от Гоце Делчев се спасила от поликистозни яйчици без купища лекарства. Младата жена тръгнала по болници на 16-17 години заради повишено окосмяване по лицето. Направените изследвания установили поликистоза на яйчниците и повишени нива на андростендион в организма.

Този андрогенен хормон причинява освен окосмяването, нередовен месечен цикъл, затлъстяване и др. и може да доведе до безплодие. Започнато било лечение с медикаменти, които ставали все по-силни. Стигнало се до прием на кортикостероиди, от които Йорданка се усещала “като плондер” заради натрупаните само за месеци 10 кг.

Правели й изследвания през 3 месеца, терапиите се сменяли, но успехът се отлагал. И все за неопределено време, някъде в бъдещето. Един от лекуващите в София посъветвал Йорданка да помисли за раждане на дете, ако има сериозен приятел, защото перспективите са обезсърчаващи. Медикаментите щяла да пие, докато е жива, а картината да се влошава. Младата жена била винаги напрегната, неспокойна и раздразнителна.

За програмата на д-р Емилова научила от приятелско семейство на своите родители. Те разказали невероятни неща за успешното лечение на упорити пикочни инфекции на своята дъщеря Божидара и дори свързали Йорданка с лекарката, когато тя гостувала на близки в Гоце Делчев през 2015 г. Категоричният съвет бил младата жена да започне веднага плодове, чай и мед, а обещанието - че ще забрави мъките много бързо.

Първите 5 дни Йорданка провела лечебно гладуване в медицинския център, след това продължила в домашни условия още 15 дни, насърчавана от родителите си. Препоръчаното захранване било 10-дневно, последвано от природосъобразно хранене и по 2-3 дни на плодове, сокове фреш и вода около пълнолуние и новолуние.

В първите 1-2 дни от гладуването Йорданка имала леко главоболие, но още на петия-шестия ден усетила коренна промяна. Чувствала лекота от стопените 7 кг, спокойствие, върнал се дълго потисканият с купища медикаменти жизнен тонус.

И най-важното - ехографско изследване в медицинския център показало, че яйчниците са здрави, и то без лекарства. Спазвайки съветите на д-р Емилова, младата жена задържала добрите резултати и през това лято отново направила 20 дни програма с 20 дни захранване, комбинирано между медицинския център и дома си, според служебните ангажименти.

Хормоналният дисбаланс е вече лош спомен от миналото. Фигурата на Йорданка е с манекенско излъчване. При последното гладуване е свалила 5 кг, от които 3,4 кг мазнини. Според д-р Емилова успехът е впечатляващ и може да насърчи всяко младо момиче да го последва, ако иска да е здраво без операции и хапчета.

Йорданка нямала големи трудности с програмата, тъй като не обичала много месо и месни продукти. Любимите преди време сладки неща това лято заместила с фреш от диня с мента - много свеж и зареждащ с добро настроение.

“Хиляди жени у нас приемат съдбата си на обречени след диагнозата хормонален дисбаланс и яйчникова поликистоза. И е едва ли не задължително да прекарат живота си с лекарства, неразположения, свръхтегло и още куп несгоди. А има начин да се излезе от порочния кръг”, твърди Йорданка. Всички трябва да имат информация за лечението с плодове, чай и мед и сами да избират как да са здрави без мъчителни изпитания.

Амарант със зеленчуци (една порция)

Към 30 г амарант (в сухо състояние) се нарязват по около 20 г лук, морков (вместо морков може да се прибави сладък картоф - патат), пиперка, целина, стрък розмарин, стрък прясна мащерка, половин скилидка чесън. Разбърква се добре и се прибавя вода в съотношение с амаранта 5 към 1. Поставя се на не много силен огън и се бърка, за да поеме водата. Преди пълното й извиране се добавят щипка морска или хималайска сол и щипка чубрица. След отстраняване от огъня си добавят щипка босилек и щипка куркума. Сервира се с малко зехтин екстра върджин и лимон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве