Д-р Мирослав Ненков: С демократични принципи няма как да се оправи нещо в здравеопазването

д-р Мирослав Ненков

Няма как всяка нова структура не да започне да работи добре от първия си ден. Това коментира бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков по повод предстоящия протест на родители на онкологично болни деца пред МЗ заради усложнен достъп до животоспасяващите медикаменти.

"Преди години беше извършен атентат - влязоха маскирани, арестуваха служители на Фонда за лечение на деца, разруши се нещо, което работеше добре. До съдебни дела така и не се стигна и осъдени няма", коментира д-р Ненков по БНТ.

"Моята рецепта за здравеопазването е огън и меч. С демократични принципи няма как да се оправи нещо. Има живи хора с имена и ЕГН-та, които преди години да сложили началото на разсипването на Врачанската и Ловешката болница, например. Тези хора си работят и си ходят по земята, няма им нищо", добави той.

Тази демонополизация на Касата, която толкова много се харесва, всъщност няма да помогне на хората да се лекуват по-добре. Аз виждам бъдещето - хаос, няма какво друго да се направи, категоричен е д-р Ненков.

Коментари

Задължително поле