Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 21 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за петък, 21.02.2020

На 21 февруари 2020 да почерпят

„Интер“ взе своето в Разград и с помощта и на ВАР

Златото със 7-годишен рекорд

Спряха движението на тирове по АМ „Хемус“ при км 34, в посока Варна

Божинов започва на чисто в Италия

Google пусна новата версия на Android

Български тираджия опитал да подкупи италиански полицаи с ракия и суджук

Разследват само две къщи за гости в Еленския Балкан Собствениците ползвали 600 000 лева европари не по предназначение

Лондонската полиция: Атаката в джамията не е тероризъм

До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Джулиан Асанж моли Франция за политическо убежище

Д-р Полина Карастоянова: Политизирането на теми от дневния ред на туристическия сектор е абсолютно неприемливо

Полина Карастоянова

Политизирането на теми от дневния ред на туристическия сектор е абсолютно неприемливо. Това каза изпълнителният директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова във връзка с организирания протест, въпреки отлагането на спорната наредба № Н-18.

„Националният борд по туризъм е най-голямата работодателска организация в сектора. Ние сме конструктивен партньор на Министерството на туризма, на правителството и на всички държавни институции, които имат отношение и формират политика в областта на туризма. Придържаме се и сме убедени в силата и смисъла на партньорското отношение и на институционалното решаване на проблемите. Във връзка с тревогите и съображенията на колегите, произтичащи от промените в Наредба Н-18, изпратихме писмо до премиера и финансовия министър, с което постигахме отлагане на влизането й в сила с 6 месеца. Вчера, след срещата по покана на министъра на финансите, това решение бе оповестено и то е факт. Ние имаме една абсолютно нормална, много диалогична и разумна форма на взаимодействие. Протестът днес е организиран от сдружения в туризма, с които в случая нямаме общо и не сме съпричастни“, обясни изпълнителният директор на Националния борд по туризъм.

Д-р Полина Карастоянова уточни, че практически протестът е безсмислен след взетото решение за отлагане на наредбата.

„Редно е колегите, които стоят зад проявите в момента, да поемат отговорност. Очевидна е тенденцията на смесване на определени политически процеси, протести с политически искания и въпросите, които туристическият бизнес постави и те бяха решени. Въпросите, които туристическият бизнес поставя, както и други проблеми, които занапред ще възникват, са професионални, икономически, браншови и не бива да се политизират“, каза още д-р Полина Карастоянова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.