Д-р Радосвета Филипова: Ваксините са налични, остава само хората да си изберат пункт

От 30 април до 10 май ще бъдат отворени зелени коридори за ваксинация. Единственото, което хората трябва да направят, за да не стане лутане и да не си изхабят нервите по време на празниците, е да проверят кои пунктове ще работят с какво работно време. Това заяви д-р Радосвета Филипова, секретар на Националния ваксинационен щаб по БНТ.

"Имайте предвид че все пак празниците са дълъг период. Хората вече са изморени и няма да работят всички обявени в заповедта на министъра на пунктове. Това ще стане на регионално ниво. Всяка регионална здравна инспекция докрая на понеделник на работния ден в понеделник ще ги обяви. Ние също ще ги обявим на нашата страница, но това касае пунктовете, които ще работят и работното им време. Особено в по-малките населени едва ли ще работят през всичките дни и през целия работен ден", уточни д-р. Филипова.

На този етап ваксините са налични, пунктовете са налични, готовността на Министерство на здравеопазването е налице, остава само хората да си изберат пункт, а не да се лутат, допълни д-р Филипова.

"На този етап няма как да има избор на ваксина навсякъде. Имунизацията ще се провежда с ваксината на "Пфайзер". Естествено продължава да има желаещи за "Астра Зенека". Има избор и за тази ваксина, но на този етап ваксината е "Пфайзер", каза още д-р Филипова.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България