Туитър и Фейсбук са били използвани от Китай срещу демонстрантите в Хонконг

САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Готовност да евакуират застрашените хора от две села, армията помага

Ще започнем организация да предупредим хората при най-малката опасност да бъдат изведени. Тези, които са трудно подвижни и инвалиди, най-вероятно ще започнем след максимум един час да ги извеждаме на безопасно място, така че да не допуснем жертви. Това каза главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, във връзка с пожара край харманлийските села Изворово и Дрипчево.
За селата съществува опасност да бъдат засегнати от горския пожар, който гори в района. По думите на Николов ситуацията е много сложна сложна.
„Тази вечер най-важната задача ще бъде да се пазят крайните къщи, които са в непосредствена близост до гората”, каза той пред Фокус.
Площта на пожара е огромна. „Ще направим щаб късно тази вечер, ще оценим обстановката. Утре ще включим допълнителни сили от близките области, включително от столицата”, каза той=
Областният управител на Хасково Станислав Дечев е поискал включването на военни. Очаква се армейци от специализираното формирование 52 740 да се присъединят утре сутринта към останалите огнеборци. Има вероятност и за облитане от противопожарен хеликоптер утре, уточнява БНТ.
Към 22.50 часа стана ясно, че пожарът до село Изворово е спрян. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Хасково. Няма пряка опасност за хората. Живеещите в крайните къщи са предупредени, но за сега не се налага евакуация на жителите им.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.