Евакуираха спешното в Сливен заради фалшив сигнал за бомба

Пациенти в тежко състояние и лекари от спешното отделение в областната болница в Сливен бяха евакуирани посреднощ на 17 март заради фалшив сигнал за бомба. Сигналът е бил подаден от 28-годишен мъж – съобщиха от полицията в града. Той е бил установен веднага. Пред служителите на реда заявил, че злоумишлено се обадил на тел.112, защото искал да го приемат в отделението, а това не станало.

Пациентът пристигнал около 2 ч. на 17 март. Бил е прегледан от екипа. Категоричното заключение на докторите е било, че той не се нуждае от спешна помощ. В 3,01 ч. той подал сигнала за взривното устройство и вдигнал на крак полицията. Районът е бил отцепен, всички от отделението били изведени Близо час е било блокирано едно от най-натоварените отделения на най-голямата болница в региона. През това време е извършена проверка на сградата, бомба не е била открита.

Лекари съобщиха, че авторът на фалшивия сигнал често посещавал отделението. От болницата уточниха, че идвал в нетрезво състояние и искал да го приемат и лекуват. Работещите в района го запомнили заради необичайния му вид: изрусената коса и лакираните нокти. При всяко идване прегледите установявали, че случаят не е спешен. От полицията уточниха, че за изясняване на обстоятелствата по случая и на здравословното състояние на мъжа ще бъде потърсено експертно лекарско мнение.

Става дума за преценка на психиатричния статус на "бомбения" автор, ще се проверява и дали употребява наркотични вещества. А за фалшивия сигнал за бомба сливенецът ще бъде изправен пред съда по бързото производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони