Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Поздравихме Кувейт за Националния празник Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

Юнкер тръгва на балканска обиколка Ще посети Македония, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово

Китай с мерки срещу стриптийза по време на погребения

Раздадоха вторите Lifestyle Awards Емануела, Константин, Криско, Мегз, Фики и Тита сред големите победители на вечерта

Моу се превръща в бедствие

Стоян Александров с две обвинения за банкови сделки без разрешение

Полицията задържа четирима иманяри Предотвратена е незаконната продажба на ценни монети

Побой между работници в кравеферма завърши със счупена ръка

Будни боляри искат да издигнат паметник на цар Ивайло, закрит мост над Янтра и да позлатят кубетата на Патриаршията в Търново Трите проекта ще струват общо около 12 млн. лева

Ева Майдел, новият председател на Международното европейско движение: Избраха ме, защото съм консенсусна фигура

Снимка: БТВ

За 70 години, откакто съществува, за първи път жена се кандидатира за поста председател на Международното европейско движение. Оказва се, че подкрепата за нея не търпи обсъждане на други кандидатури. Движението си избира най-младия председател, който за първи път е от Източна Европа.

По БТВ самата Ева Майдел коментира, че е била избрана, защото е консенсусна фигура. От началото на кариера си е имала възможност да се срещне с десетки политически фигури. Много от тях истински са я впечатлили. Те също я намират за доста впечатляваща.

“Жан-Клод Юнкер беше един от хората, които бяха доста добронамерено настроени към това, че Европейското движение претърпява промяна. Той е един от малкото лидери, които успяват да бъдат на срещи, които са се състояли преди 20 години, например по социалната политика, и на среща, която отново сега се случва по същата тема на европейско ниво. Успява изключително добре да преплете всичките познания, които има. Изключително опитен и запознат с важността да намираме консенсус”, каза Майдел.

Българската сподели, че сред дамите в политиката е останала впечатлена от Мадлин Олбрайт, с която се срещнали по време на Конференцията по сигурност в Мюнхен. “Срещата беше много вдъхновяваща, защото тя продължава да бъде активна по важните глобални теми и да отстоява много ясни и принципни позиции”, каза Майдел.

Тя сподели също, че съпругът й, който е австриец, е един от хората, които най-много я подкрепят, за което му е изключително благодарна.

“Ние сме граждани на Европа с моя съпруг. Истински европейци, твърдо убедени, страстни европейци. Нашият син също е гражданин на Европа, но може би ще бъде гражданин на света, защото в днешно време доказваш, че можеш да се развиваш във всяка една точка на света, независимо къде си роден, независимо откъде идват твоите родители. Стига само да имаш правилната мотивация и потенциал”, посочи Ева Майдел.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете