Ева Майдел, новият председател на Международното европейско движение: Избраха ме, защото съм консенсусна фигура

Снимка: БТВ

За 70 години, откакто съществува, за първи път жена се кандидатира за поста председател на Международното европейско движение. Оказва се, че подкрепата за нея не търпи обсъждане на други кандидатури. Движението си избира най-младия председател, който за първи път е от Източна Европа.

По БТВ самата Ева Майдел коментира, че е била избрана, защото е консенсусна фигура. От началото на кариера си е имала възможност да се срещне с десетки политически фигури. Много от тях истински са я впечатлили. Те също я намират за доста впечатляваща.

"Жан-Клод Юнкер беше един от хората, които бяха доста добронамерено настроени към това, че Европейското движение претърпява промяна. Той е един от малкото лидери, които успяват да бъдат на срещи, които са се състояли преди 20 години, например по социалната политика, и на среща, която отново сега се случва по същата тема на европейско ниво. Успява изключително добре да преплете всичките познания, които има. Изключително опитен и запознат с важността да намираме консенсус", каза Майдел.

Българската сподели, че сред дамите в политиката е останала впечатлена от Мадлин Олбрайт, с която се срещнали по време на Конференцията по сигурност в Мюнхен. "Срещата беше много вдъхновяваща, защото тя продължава да бъде активна по важните глобални теми и да отстоява много ясни и принципни позиции", каза Майдел.

Тя сподели също, че съпругът й, който е австриец, е един от хората, които най-много я подкрепят, за което му е изключително благодарна.

"Ние сме граждани на Европа с моя съпруг. Истински европейци, твърдо убедени, страстни европейци. Нашият син също е гражданин на Европа, но може би ще бъде гражданин на света, защото в днешно време доказваш, че можеш да се развиваш във всяка една точка на света, независимо къде си роден, независимо откъде идват твоите родители. Стига само да имаш правилната мотивация и потенциал", посочи Ева Майдел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика