Евгени Минчев възпя Емил Димитров и България

Кадър от клипа на песента “Балерината”, посветена на примата Красимира Колдамова.

Светският лъв се изявява и като композитор

Работи по Британско Българския Бизнес Бал в Лондон...

След като се наложи като най-славния пиар, получи Голямата награда в Шестия международен поетичен конкурс “Лирични гласове 2017” и даде нов живот на “Гълъбо” на Вида Пиронкова, от известно време Евгени Минчев ударно се изявява и като композитор. През последните месеци той създаде повече от 12 авторски песни. Пиар и благотворител, награждаван поет и успешен изпълнител на песни на пет езика, Евгени започна сам да пише музиката и текстовете за песни, повечето от които станаха популярни веднага след издаването им. Аранжиментите им са дело на Артур Надосян, който пише песни и за Лили Иванова.

След вдъхновяващите “Майките”, “Балерината”, “Ако ангел си ти”, “Приятели мои, на сцената” и други, за да почете 80-та годишнина от рождението на Емил Димитров, лорд Минчев създаде песента “Емиле...”, в която с красиви думи и мелодия, напомня за естрадната ни легенда.

В портфолиото на Евгени са още песните “Синоптиците” и “България”, която е истинско поетично признание в родолюбие. Клиповете на всички тях намират отличен прием в YouTube канал на Лорда, където е и песента на Вида Пиронкова “Гълъбо”, в негово изпълнение.

Утвърдени композитори и текстописци отправят покана Минчев да изпълнява и техни песни, но за сега той предпочита да пее собствените си композиции, само “Когато се сбогуваме”, в дует със Сандра, е съвместна работа с Надосян. В края на годината предстои и издаване на компактдиск с най-новите авторски песни на Лорда.

Всъщност Евгени пее от малък. Още като ученик се изявява в хора на пазарджишката оперета в “Прилепът”. Ето какво споделя самият той: “Понеже имаше вероятност да ми дадат малка роля, аз се заех и научих цялото либрето, което помня и до днес. Тогава гласът ми беше първи тенор - това е специално определение за хористите. После пях в хора на военното училище, в което учих и съм горд с школовката и репертоара които имам от там. Когато пристигнах в София, не минаха и две години и бях поканен в Шоуто на Еди и Зоя Казасян, където първоначално имитирах естрадни певци а впоследствие ми даваха и да водя. Певците, които имитирах бяха естествено Емил Димитров, Мишо Йончев, Христо Кидиков, дори завършвах с Роси Кирилова. Спомням си, че хонорара ми за една вечер, след удръжките, надхвърляше ватманската ми заплата за месец. Впоследствие пях френски песни, после на иврит, на италиански и руски...

Карантината на 2020 година ме остави в неведение какво предстои и какви ще са приоритетите ми. Написах много нови стихотворения по това време, като с някои от тях паралелно ми звучеше музика. Така се родиха авторските ми песни, които са качени в моя канал в YouTube. Смятам, че нещата стават, когато трябва да се случат и се чувствам отлично в новото ми амплоа на автор на музика и текст и съответно изпълнител на собствените си песни.”

 Междувременно Лорд Минчев е в трескава организация за следващите си благотворителни събития в Лондон, едно от които е Британско Българския Бизнес Бал, който през 2021 година ще се проведе в престижния хотел “Риц”. Събитието, което се ползва с огромен успех и показва на световния елит българската култура и изкуство, обикновено е в помощ на Британския кралски легион. По този повод преди година лорд Минчев получи поздравително писмо от Кралицата на Великобритания Елизабет Втора.

Коментари

Задължително поле