Евреите и Германия

Тъжната история на ресторанта в Кемниц

Прочетох в популярна медия тъжната история на еврейски ресторант в Кемниц, който бил атакуван и замерян с „камъни, бутилки и една метална тръба“ от крайнодесни активисти. Всъщност, не споря и не казвам, че не е възможно. Напротив - от години твърдя, че една част от вбесените от малоумната либерална политика ще се радикализират, макар да съм силно скептична, че насилието ще се прояви спрямо евреи, по простата причина, че евреите не колят хора и не правят атентати. Друга ми е мисълта.

Еврейската общност в Германия, а и във Франция, от 3 години насам говори за жестоките проблеми, които има. Тези проблеми, обаче, идват не от дясно, а от „новите европейци“. Хайде да видим еврейската и западната преса от 2015 г. насам и после да се попитаме, защо тази информация ни е била спестявана?

Защо никой не ни е казал, че немските евреи са започнали да напускат Германия, заради атаките, на които са подложени от страна на радикализираните мюсюлмани? Ако европейците, които се страхуват от мигрантите, са нацисти, то какви са евреите, които бягат от Европа заради същите тези мигранти? И те ли са нацисти?! Защо никой не ни е уведомил, че самата Меркел е говорила преди година за появата на „нов тип антисемитизъм, донесен от бежанците от 2015 г. насам“. Защо не знаем, че Авив Зонабенд, лидерът на еврейската общност в Германия, е инструктирал преди време евреите в Германия да не носят специфичните си шапчици, за да не бъдат атакувани от мюсюлмани? Защо, за Бога, Рабин Роз е казал буквално следното: „Нашето голямо притеснение в Германия идва от радикалното мюсюлманско, а не германско население. Има и крайнодесни групировки, разбира се, но те са маргинали“. Нима сега ще ни се внушава, че евреите отново са подложени на кошмарни погроми, като се скрие и подмени истинския им насилник? От три години насам в Западна Европа текат тревожни процеси, които засягат и еврейската общност, и за които не сме били информирани. Затова пък, подмяната започва пред очите ни.

(От фейсбук)

Коментари

Задължително поле