„Евровизия” със специално шоу на 16 май

Българската представителка е Виктория Георгиева

Организаторите на международния песенен конкурс „Евровизия”, който тази година беше отменен заради пандемията от новия коронавирус, организират на 16-и май специално шоу. В него ще участват музиканти, които трябваше да са част от тазгодишното му издание, както и с изпълнители от предишни сезони.

„За съжаление тази година няма да има песенен конкурс „Евровизия”. В замяна на това сме решени да обединим Европа на 16-и май с уникална телевизионна програма в праймтайма. Призоваваме всички радио и телевизионни разпространители, които трябваше да предават тазгодишния конкурс, и членовете на Европейския съюз за радио и телевизия, да излъчат това шоу в дух на единство и обединение", заяви изпълнителният директор на конкурса Йон Ола Санд.

Специалното шоу Eurovision: Europe Shine a Light в извънконкурсен формат ще включва песни на представители на 41 страни.

Очаква се шоуто да продължи около два часа. Списъкът с участниците ще бъде оповестен по-късно. Най-вероятно сред тях ще е и българската представителка за 2020 година – Виктория Георгиева.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес