Евродепутатът Ангел Джамбазки: Премахването на двойните стандарти ще бъде българската битка в ЕС

"Двойните стандарти в ЕС са факт. Никой не може да отрече наличието на огромна разлика в доходите и стандарта на живот на гражданите на държавите от Източна и Западна Европа. Тази разлика се дължи на недопустимата и противоречаща на правилата на единния свободен пазар тенденция в законодателствата на редица западни държави като Франция, Белгия, Италия и Австрия, да приемат протекционистки закони, които ограничават правата и възможностите на предприемачите от Изтока".

Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки в Благоевград, където имаше среща с гражданите. Пред пълна зала той говори за двойните стандарти в ЕС и заяви,че премахването им ще бъде българската битка в Европейския съюз.

Джамбазки представи визията на Еропейските консерватори за един реформиран Европейски съюз.

Те искат да ни направят инкубатор за гастарбайтери и дом за пенсионери,но няма да стане. ЕС надхвърли мярката, стана прекалено централизиран, твърд амбициозен и откъснат обикновените граждани,каза още Джамбазки.

"Доказан двоен стандарт има и в качеството на храните, които се продават в Западна и Източна Европа. Очевидно производителите на известни марки храни смятат, че жителите на Източна Европа са втора качество и втора ръка хора, които могат да консумират продукти, които съдържат наполовина от съставките, продавани в Западна Европа. Този хранителен апартейд, който напомня за мрачното колониално поведение на редица западноевропейски държави в Африка, е напълно неприемлив", смята евродепутатът. Двоен стандарт има и при земеделските субсидии, за България са в пъти по-малки.Ние затова казваме-така не става,каза още Джамбазки.

"Последните няколко месеца се обсъждат и два важни за България пакета с документи, а именно пакетът „Мобилност“ и промените в правилата за командированите работници. Тази тема засяга поминъка и хляба на над шестдесет и шест хиляди български граждани и седемнадесет хиляди български фирми, които изкарват прехраната си, като работят из ЕС, но харчат парите си в българската икономика. Важна тема, защото редица западни държави се опитват да ограничават възможностите на предприемачите от източната част по напълно непазарни методи и механизми, противоречащи на единния общ пазар,обясни още евродепутата какво не харесва в ЕС.

Коментари

Задължително поле