Еврокомисар проверява казуса с партийните субсидии

Европейският комисар по правосъдие Вера Юрова се заема с въпроса за новия модел на финансиране на политическите партии в страната след изпратеното от БСП писмо до Европейската комисия.

Вера Юрова с констатация в най-кратки срокове

Европейският комисар по правосъдие Вера Юрова се заема с въпроса за новия модел на финансиране на политическите партии в страната след изпратеното от БСП писмо до Европейската комисия. Това съобщават от пресцентъра на левицата.

В съобщението си от БСП посочват, че е получен отговор от Европейската комисия, в който се казва, че европейският комисар по правосъдие Вера Юрова ще проучи внимателно казуса и ще се произнесе в кратки срокове.

Припомняме, че на 6 юли стана ясно, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е изпратила писмо до европейските институции и САЩ във връзка с приетото решение субсидиите на партиите да станат 1 лв. на глас. Решението мина в парламента с подкрепата на 119 „за”, 71 против и 16 „въздържал се”. Отхвърлено беше предложението на ДПС за намаляване на субсидията на 0 лева на глас. Не беше подкрепено и предложението на ВМРО размерът на субсидията за парламентарна дейност да е 1,5 млн. лева.

В пленарна зала по време на дебата Корнелия Нинова заяви, че въпреки опитите БСП да бъде унищожена, тя ще оцелее след моркова, тоягата и финансовата диета на ГЕРБ.

Коментари

Задължително поле