Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Утре в Брюксел по инициатива на българската делегация от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков ще се проведе среща с министрите на транспорта на държавите, застрашени от приемането на Пакета „Мобилност“. Транспортните министри се отзовават на поканата на председателя на групата на Консерваторите в Европарламента Рафаеле Фито, като събитието ще се проведе в зала „A1H1” в Европейския парламент в Брюксел, съобиха от ВМРО.

От страна на България представител от ЕП ще бъде Ангел Джамбазки, който е заместващ член на групата по транспорт, председател на българската делегария в ЕКР, както и бе организаторът на протестите против Пакета „Мобилност“ в Страсбург и Брюксел.

Позицията, която Европейските консерватори и реформисти заявяват, е, че общият транспортен пазар на ЕС трябва да бъде доразвит, трябва да бъде отворен и да предоставя повече свободно движение и лоялна конкуренция – нещо, което за съжаление не се вижда. Налице са протекционистични мерки, прикрити зад намеренията за подобряване на социалните и трудовите условия на водачите на камионите.

Българският евродепутат Ангел Джамбазки е категоричен, че Пакетът „Мобилност I” в този му вид ще доведе до още по-драстично разделение на европейските държави на център и периферия, като ще затвърди за пореден път принципа, че Европа върви на двете скорости. Това категорично не бива да се допуска.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика