Евън Питърс ще играе сериен убиец

Отново злодей

Актьорът ще влезе в образа на реален криминален тип 

На преден план ще бъде показана апатията на органите на реда

Дълги години Евън Питърс играеше луди и маниакални персонажи в „Зловеща семейна история“. Продължавайки сътрудничеството си с Райън Мърфи, актьорът сега влиза в ролята на истински маниак. Според TVLine Питърс се е съгласил с ролята на Джефри Дамър в новия сериал на Мърфи „Чудовището: Историята на Джефри Дамър“, който ще бъде пуснат в Netflix. Актьорът вече е подписал договор.

Дамер е истински сериен убиец от щата Уисконсин, чиито жертви са 17 млади мъже и жени между 1978 и 1991 г. Ричард Дженкинс ще играе бащата на Дамер, химик, който учи сина си да транжира и запазва костите на животните. В крайна сметка Джефри прилага това умение към своите жертви. Майката на маниака ще бъде изиграна от Пенелопе Ан Милър. Сюжетът ще представи престъпленията на Дамър, който е един от най-известните серийни убийци в САЩ. Историята обаче ще е пречупена през погледа на жертвите му, като на преден план ще бъдат показани и некомпетентността и апатията на органите на реда в Уисконсин.

Според TVLine сериалът ще разкаже за бруталните събития от гледна точка на жертвите на Дамър, както и ще покаже безразличието и некомпетентността на полицията, която позволява на маниак от Уисконсин да убива хора в продължение на много години. Джефри е бил на ръба на ареста повече от веднъж, но винаги е бил освобождаван, признавайки го за безобиден.

Мърфи си сътрудничи със сценариста Иън Бренан, а към тях се присъединяват още сценаристът Дейвид Макмилиан, режисьорът Карл Франклин и писателката и продуцент Джанет Мок.

Припомняме, че криминалният тип Дамър е известен още като Канибалът от Милуоки и Чудовището от Милуоки. Той е убил и разчленил 17 мъже и момчета в периода 1978-1991 година, като повечето от тях са били цветнокожи. Голяма част от престъпленията му се свързват още с некрофилия, канибализъм и съхраняване на човешки части. Той умира зад решетките през 1994 г, пребит до смърт от друг затворник.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали