На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

Путин: Военно-техническите връзки между Русия и Турция се задълбочават

Гърция изплаща предсрочно част от кредитите си към МВФ

Луксозните имоти поскъпнаха с 2,3%

Ердоган на тристранната среща в Анкара: Можем да вземем решение за конкретни мерки, за да изгасим пожара в Сирия

Сълзи и гняв за един век Хайтов 100 г. от рождението на големия писател в Народния театър

Жена загина при челен удар на пътя Русе – Бяла

Нови наводнения в Испания, засегнати са предградията на Мадрид

СЕМ не разбра защо БНР спря Генералният директор твърди, че излъчването на “Хоризонт” не е спирало, а ресорът на Силвия Великова не е сменян

Взривът на бензиностанция в Добрич вероятно е причинен от манипулирана газова бутилка

И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

Едва една пета от българите във Великобритания са с изрядни документи за уседналост

При Брекзит без сделка няма да има визи при престой до 90 дни на Острова. Сънародниците ни във Великобритания все още не знаят каква ще е съдбата им, след като страната окончателно скъса с Европейския съюз.

Според различни данни във Великобритания живеят между 200 и 280 хиляди българи. 120 000 от тях са работещите. Към юли тази година с изрядни документи за уседналост са 54 000, съобщи Нова ТВ. Документът дава право за пребиваване в страната, за достъп до здравеопазване и социално-осигурителната система, както и възможност за кандидатстване за британско гражданство.

Затова сънародниците ни искат спешни мерки, които да им помогнат, за да не се стига в ситуация да пребивават незаконно, горещ телефон за информация, повече персонал в посолството ни на Острова, където вече са изпратени още двама служители, а в случай на Брекзит без сделка външно министерство ще открие нови офиси за обслужване на граждани – в Шотландия или в Северна Ирландия.

Към този момент всички българи, които имат намерение да останат във Великобритания трябва да придобият статут на уседналост. А това става лесно – чрез мобилно приложение.

„Великобритания даде безспорна гаранция на всички 3,2 милиона европейски граждани, които живеят на Острова. Ние искаме те да останат и да работят в нашата държава. Те са наши приятели и семейства”, заяви Лин Чарлз, зам.-посланик на Великобритания в България.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.