Еди Мърфи: Радвам се, че нито едно от десетте ми деца не стана холивудски глупак

Легендарният актьор и стендъп комик преди дни отпразнува 60-ия си рожден ден. Освен че е популярен с филмовите си роли, той е известен и с многото деца, на които е осигурил всичко необходимо.

Едуард Ригън Мърфи, със сигурност е един от най-известните комици, който ни кара да се смеем от много години. Този актьор открива своя талант много рано - като дете разказва вицове пред публика, а на 19-годишна възраст се записва в шоу за млади таланти. Освен с отличната си актьорска игра и много филмови роли, този комик е известен и с голямото си семейство.

Мърфи е роден в Бруклин, Ню Йорк. Има трудно детство. Майка му Лилиан е телефонен оператор, а баща му Чарлз Едуард Мърфи е пътен полицай, актьор и аматьор комик. Баща му умира през 1969 година.

По-късно Еди казва: „Майка ми и баща ми се разделиха, когато бях на три години, а баща ми почина, когато бях на осем, така че имам много неясни спомени ... Жена намушка баща ми с нож. Така и не разбрах защо. Трябваше да бъде едно от онези престъпления на страстта: „Ако аз не мога да те имам, тогава няма да бъдеш и на никой друг“.

Когато самотната майка на Мърфи се разболява, осемгодишният Мърфи и по-големият му брат Чарлз живеят една година при приемни родители. В интервюта Мърфи казва, че времето прекарано в приемни семейства повлиява сериозно на развитието на чувството му за хумор.

Сега Еди има десет деца от пет различни жени. Актьорът има връзка с атрактивната 18-годишна моделка Пейдж Бъчър от 2012 г., а двойката се запознава още през 2006 г. на снимачната площадка на филма „Fat Mom’s House“. От началото на връзката те обичат неприкосновеността на личния живот и рядко говорят публично за връзката си.

Пейдж и Еди имат две деца. Най-малкото момче е Макс Чарлз, когото моделът ражда преди три години. Средното име Чарлз момче е кръстено на по-големия брат на Еди, също актьор, починал от левкемия. Имат и дъщеря Изи Ону (4).

Мърфи има още осем деца, от други четири жени. Най-големият му син Ерик е на 31 години, а той плод на любовта му с Полет Макнили. От връзка с Тамара Худ Мърфи има син Кристиян (30).

С бившата си съпруга Никол Мичъл Мърфи (53) има дъщери Бела Захра (18), Зола Айви (20), Шейн Одра (25), Бри (30) и син Майлс Мичъл (28). От връзка с бившата ‘Spice Girl’ Мел Б (45) има дъщеря Ейнджъл Ирис (13). Именно с нея той преживя най-големия скандал. След краткия им роман певицата забременява и Еди не вярва, че бебето е негово. След като се ражда малката Ейнджъл, актьорът иска ДНК изследване, за да се увери, че е бащата. След положителните резултати Еди се посвещава повече на детето.

В скорошно интервю за Mirror Мърфи казва, че е „горд от децата си, че не се оказали холивудски глупаци“. Той добавя, че е благословен, защото децата му са „умни, добри и нормални хора“.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес