Експерти: Къщата, в която се вряза ТИР в Борован, е сериозно повредена и не подлежи на ремонт

Цистерна, превозваща течен сапун, се вряза в къща във врачанското село Борован. По чудо няма жертви, но щетите са сериозни. Петчленна фамилия, сред тях бременна жена и малко дете, остават без покрив.

Експерти, които извършиха оглед на къщата, в която се вряза тир, имотът е сериозно повреден и не подлежи на ремонт. Най-сериозно пострадал е 27-годишен мъж, който в момента на инцидента е минавал по тротоара. Настанен е в болница, предава БТВ.

Малко след 7,30 ч. живеещите на главната улица в Борован чуват тътен. "Изведнъж се вдигна нагоре един голям облак от пепел със силен гръм, когато излязох - страшна работа", разказва очевидец. По време на инцидента семейство Конецовски още спели. Петя Конецовска разказва, че нещо паднало върху главата й, докато спяла. Оказва се, че това е стената на къщата.

"Веднага побягнах на втория етаж, бяха затрупани малката и дъщеря ми, разровихме бързо със зет ми", споделя Петя. Дъщеря й е бременна и отишла във Враца за преглед с видеозон. Преди да се забие в къщата и да отнесе стената, водачът на гръцкия камион прекършва циментов електрически стълб и помита оградата. "Отхвърлен на няколко метра е 27 годишен мъж, който се движи по тротоара. Настанен е в болницата в Бяла Слатина с черепно-мозъчна травма и наранявания по цялото тяло.

"До оградата бях, той като ме удари, ме хвърли на 10-15 метра, паднах в безсъзнание, как съм оцелял, не знам - живо чудо е, споделя Тобияс Чобанов. Най-вероятно водачът на превозвалата течен сапун цистерна е заспал на волана или му е прилошало. Стана ясно, че не е употребил алкохол. Местните обаче разказаха, че трафикът е натоварен.

Местните хора казват, че има поставени знаци, но шофьорите карат силно.„Още преди 50 години имаше проект да мине от Кальов мост обиколно шосе, посочва жена от селото.По обяд цистерната беше изтеглена, но тревогата на обитателите е голяма.

Коментари

Задължително поле