Ексхумираха мъж заради съмнителни снимки

Мъж на 72 години, починал преди четири месеца в дома си в шуменското село Гусла, беше ексхумиран заради съмнения на един от синовете му. Процедурата по изваждане и препогребване в селското гробище била извършена в един ден в началото на седмицата, а до нея се стигнало след издадено прокурорско постановление, научи "Труд".
Според хора от селото, 72-годишният Ю.Б. най-вероятно е издъхнал от covid-19 или друго заболяване и едва ли е жертва на насилствена смърт. Точно заради това никой от съселянте му не искал да участва като гробар в ексхумацията.
Пенсионерът, бивш работник в "Кремиковци" и вдовец от години, живеел заедно с малкия си син. Според запознати, баткото водел съдебни дела за имоти, а селската къща още не била поделена. Преди да бъде погребан бащата, той се усъмнил и направил няколко кадъра с GSM-а си на тялото. На тях в областта на лицето личали сенки. Мъжът подал жалба, в която изразил съмнения относно смъртта на баща си, погребан на 25 януари т.г. Последвала и проверка в хода, на която били разпитвани местни хора.
До момента е известно единствено, че покойникът не е имал приживе пневмония, а по-прецизни експертизи ще се произнесат за точната причина за смъртта му и дали има някакви смъртоносни увреждания в областта на главата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право