Електрическият Taycan мина тестове от -41 до +53 градуса

Изпитанията на обновения модел Porsche Taycan в зимни условия се проведоха във Финландия при температури до минус 41 градуса.

Изпитания на север от Полярния кръг и в Долината на смъртта

Строга програма за проверка на качествата

Електрическият суперавтомобил Porsche Taycan премина последните сурови тестови изпитания, преди да излезе на пазара в обновен вариант. Около 3,6 милиона километра са изминали различните модификации на Taycan по тестови полигони, състезателни писти и отворени обществени пътища в 17 държави по света.

Температурната скала по време на тестовете варира от 53 градуса в Долината на смъртта в Калифорния до минус 41 градуса във Финландия на около 350 километра северно от Полярния кръг. Именно там, в най-суровите зимни условия, бяха проверени за пореден път времето за зареждане на електрическия автомобил за зимния сезон. Докато в калифорнийската жега се проведе така нареченият тест на гореща земя. Освен поведението при различни атмосферни и температурни условия, екипът на Porsche провери в детайли надеждността на управлението на енергийните потоци и топлината при екстремни натоварвания.

На всякакви настилки и при всякакви температури Taycan показва, че може да се справи перфектно с изпитанията. Електрическият модел преминава през същата строга програма за тестване като спортни автомобили Porsche с вътрешно горене. Автомобилът предлага не само изключителна мощност и динамика, но и безкомпромисни качества за всекидневно шофиране при всякакви условия.

Обновеният модел ще излезе на пазара най-напред в три версии - Taycan (седан), Taycan Cross Turismo (с офроуд пакет) и Taycan Sport Turismo. Електромобилът вече доказа върховата си динамика с рекордно постижение на Северната отсечка на пистата “Нюрбургринг” в Германия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили