Електрически велосипед с хладилник

Нов тип транспорт на замразени продукти в големите градове

Първият в света електрически товарен велосипед с пълен контрол на температурата в багажното отделение бе представен на изложението за ресторантьорски услуги и доставки в Лондон. Моделът eCool на компанията EAV (Electric Assisted Vehicles Limited) е предназначен именно за транспорт в рамките на градовете на охладени или замразени хранителни продукти.

Електрическият товарен велосипед е с четири колела и има размери на микрокола – дължина 2 м и широчина 1 м. Затвореният херметически товарен отсек може да побере стоки с тегло до 120 кг. Елмотор с мощност 250 вата подпомага водача за въртенето на колелата при скорост до 25 км/ч. В заредено състояние на батерията електрическият двигател работи за изминаване на дистанция до около 80 км, след което е необходимо презареждане. Процесът на зареждане е лесен, тъй като се извършва на обикновен контакт от стандартната електрическа мрежа. Възможна е и лесна подмяна на изтощената батерия със заредена, ако водачът разполага с два комплекта. Така се спестява 6-часовия период за пълно зареждане на изтощената батерия.

Електрическата система поддържа климатизацията (до -18 градуса) на товарния отсек, който може да бъде разделен на две температурни зони – например за охладени и замразени продукти. Предимствата на велосипеда са в това, че може да навлиза във всички забранени зони за леки и товарни коли.

Коментари

Задължително поле