„Юнайтед“ с нов капитан за дербито на „Анфийлд“

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 18 януари 2020

На 18 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 18.01.2020

10-те най-поръчвани питиета за 2019 година в цял свят

Джъстин Трюдо призова Иран да предаде черните кутии от сваления самолет на Франция

Томислав Дончев: 10-15 млрд. лв. са необходимите инвестиции във водния сектор

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода януари-ноември 2019 г.

Емил Димитров: Няма вредни емисии от изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Групата GRECO поздрави България за борбата с корупцията Страната ни е изпълнила общо 16 от 19 препоръки, отправени през 2015 година

Конър – милиардер на 35?

83-годишна жена почина след удар от кола в Разград

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

Зеленски не прие оставката на премиера Гончарук

Протестит срещу пенсионната реформа затвори Лувъра

Електрически велосипед с хладилник Нов тип транспорт на замразени продукти в големите градове

Първият в света електрически товарен велосипед с пълен контрол на температурата в багажното отделение бе представен на изложението за ресторантьорски услуги и доставки в Лондон. Моделът eCool на компанията EAV (Electric Assisted Vehicles Limited) е предназначен именно за транспорт в рамките на градовете на охладени или замразени хранителни продукти.

Електрическият товарен велосипед е с четири колела и има размери на микрокола – дължина 2 м и широчина 1 м. Затвореният херметически товарен отсек може да побере стоки с тегло до 120 кг. Елмотор с мощност 250 вата подпомага водача за въртенето на колелата при скорост до 25 км/ч. В заредено състояние на батерията електрическият двигател работи за изминаване на дистанция до около 80 км, след което е необходимо презареждане. Процесът на зареждане е лесен, тъй като се извършва на обикновен контакт от стандартната електрическа мрежа. Възможна е и лесна подмяна на изтощената батерия със заредена, ако водачът разполага с два комплекта. Така се спестява 6-часовия период за пълно зареждане на изтощената батерия.

Електрическата система поддържа климатизацията (до -18 градуса) на товарния отсек, който може да бъде разделен на две температурни зони – например за охладени и замразени продукти. Предимствата на велосипеда са в това, че може да навлиза във всички забранени зони за леки и товарни коли.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.