Електромобилност без кабел и контакт

Новият SUV разполага на борда с Google и 29 електронни асистента

Товарният обем достига до 1582 л

Новият модел Renault Symbioz е оборудван с двигател хибриден двигател с мощност 145 к. с.. Той е високоефективен и икономичен за експлоатация, като осигурява комфорта и тишината на електрическото шофиране в града, без необходимост от зареждане. Хибридната технология комбинира два електромотора (36-киловатов eлектромотор и 18-киловатов HSG - високоволтов стартер генератор) с 1,6-литров 4-цилиндров бензинов двигател с мощност 69 кВт (94 к. с.), съчетан с интелигентна скоростна кутия с палцофи муфи, без съединител, с различни режими на работа и 1,2 кВтч батерия.

Автомобилът винаги стартира в електрически режим. При градско шофиране икономията на гориво е до 40% в сравнение със стандартен бензинов двигател. На магистрала силовият агрегат е проектиран така, че да позволява на двигателя с вътрешно горене да задвижва директно колелата, без електромоторите да работят на празен ход, както е при стандартните хибридни системи. Благодарение на тази технология се оптимизира разходът на гориво при всякакви терени до средна стойност 4,6 л по цикъла на измерване WLTP.

Хибриден мотор с висока ефективност

С лансирането на Renault Symbioz предлагането в сегмента на компактните кросоувъри става още по-голямо. За потребителите това е добра новина, защото силната конкуренция създава добрите продукти. Френският производител залага върху качества, които се ценят от широк кръг потенциални купувачи, тъй като новият автомобил е подходящ за индивидуалисти, семейства и фирмени автопаркове.

Symbioz е дълъг 4,41 метра и се нарежда между Captur (4,23 метра), Austral (4,51 метра) и Arkana (4,57 метра). Новият кросоувър съчетава добро пространство и семейно приложение със свежи информационно-развлекателни технологии, технологии за безопасност и икономично хибридно задвижване. Водачите и пътниците могат да ползват мултимедийната система OpenR Link с вградени Google услуги, както и да се наслаждават на интерактивния стъклен панорамен покрив Solarbay. Във версията Iconic се предлагат 29 асистиращи системи от ново поколение за оптимизирана безопасност и комфорт при шофиране. С обем на багажника до 624 литра и модулен интериор с плъзгаща се задна седалка, която се сгъва и образува равен под, Symbioz е сред еталоните в своя клас. В същото време остава компактен и гъвкав.

Отвън високият 1,58 метра Symbioz изглежда елегантно и модерно. В предната част се откроява наскоро модернизираното лого на Renault, разделено вертикално на две в светлинния подпис или превърнато в графичен модел на радиаторната решетка. Ефектният дизайн се подчертава от големи джанти с размер 18 и 19 инча. Остро оформените линии постигат динамичен графичен ефект, който създава усещането, че джантата се върти, дори когато автомобилът е неподвижен.
Чрез заострените фарове автомобилът добива пронизващ поглед. Черната лента по протежението между двата фара придава на предната част по-изчистен вид, като същевременно увеличава визуално автомобила. Задната част е изваяна, обемна и динамична, непрестанно улавяща светлината. Фаровете създават усещането, че автомобилът е по-широк, придавайки му внушително визуално присъствие. Във всеки фар се виждат осветени геометрични форми, наподобяващи ледени кубчета в течност.

При компактни размери Symbioz е проектиран като пъргав и маневрен автомобил без компромиси в интериорното пространство или товароносимостта. Задната седалка се плъзга по дължина на 16 см, създавайки допълнително пространство за за пътниците отзад, като същевременно запазва обема на багажника от 492 литра в тази конфигурация. Когато задните места не са заети, седалката се плъзга напред, за да увеличи обема на багажника до 624 литра. А при напълно сгъване на седалките обемът достига до 1582 литра. Багажникът няма ръб, което улеснява достъпа до плоския под и вкарването на обемисти предмети. Багажната врата е с слектрическо задвижване и функция за безконтактно отваряне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили