Елена Йончева пред "Труд": Политиците трябва да носят отговорност за своите думи и дела (ВИДЕО)

Снимки: Цветан Томчев

„Заведох дело срещу Бойко Методиев Борисов за клевета, за уронване честа на журналиста, за уронване престижа на журналистическата професия. Смятам, че това е една битка срещу всеки, който си позволява безнаказано да лъже, да клевети и да заплашва", заяви Елена Йончева пред "Труд", след като внесе иск в Софийския районен съд.

https://www.youtube.com/watch?v=HpfXO0uijKo

"Смятам, че в политиката трябва да има повече почтеност и политиците трябва да носят отговорност за своите дела и думи. Това, което мога още да добавя е, че ако един политик заплашва български гражданин само защото този гражданин се е осмелил да каже нещо критично, в случая за Борисов и за ГЕРБ, то тогава може да очакваме да оклевети всеки един от нас, може да наклевети и вас. Аз все пак имам трибуна, от която мога да се защитя. Ще настояваме за обезщетение, като всеки лев от него ще бъде дарен за кампанията „Повече българчета за България“. Искът е за 20 000 лв. и бе внесен от адвоката ми Георги Атанасов. Бих искала обезщетението да е по-голямо, но така решиха адвокатите. Съдът ще каже“, каза още Йончева, която е  кандидат за депутат от БСП.

Причина за иска стана изказване на бившия премиер Бойко Борисов. Той заяви, че идвайки на власт през 2009 г. при първия мандат на ГЕРБ се е наложило да бъдат преведени спешно „милиони на БНТ“, с които да се финансират „интервюта“ на Йончева.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле