Елизабет Хърли: Страстта е полезна за здравето

Един шофьор на такси се обърна към мен и ми каза, че приличам на Лиз Хърли, но изглеждам дори по-добре от нея

Мразя хроничния мързел

Нали не сте си мислили, че ще започна бикини бизнес и ще се откажа да позирам по бикини

Исках да стана шпионин

На 54 години превъзходното британско бижу Елизабет Хърли изглежда скандално секси и редовно радва милионите си фенове със снимки по бански или бикини в профила си в “Инстаграм”. Хърли е истинска и гореща жена в тревожни времена на трансджендър пропаганда, безполови и многополови патологии. Лиз Хърли започва своята кариера като модел и бързо става рекламно лице на множество престижни козметични марки, преди да се преориентира към киното. Хърли привлича вниманието с роли в страшно успешната шпионска пародия “Остин Пауърс” и палавата комедия “Дяволска сделка”. Тя е една от малкото британски звезди, които бяха за Брекзит. По време на цялата ожесточена кампания Хърли бе най-красивото лице и тяло в подкрепа на аргумента за напускане на ЕС. Елизабет Хърли развива успешен собствен бизнес с бански и бикини, но още намира време за редовни участия във филми и сериали.

[modula id="3423395"]

- Eлизабет, каква е вашата рецепта за щастие?

- Нямам на разположение някаква чудодейна формула, но се опитвам да поддържам баланс в живота си. Колкото повече време прекарвам навън, толкова по-добре се чувствам. Всички сякаш се нуждаем от малко повече спокойствие, но за мен понякога е трудно да го постигна. Разбира се, любовта обогатява живота и ни прави щастливи. Страстта е особено полезна за здравето. Знам от достоверни източници, че сексуалното привличане води до подмладяване. Няма как да подценим и стойността на съня. Качественото наспиване е ключово. Към това добавяме здравословна диета и вече сме на път да се справим със стреса. Поне при мен това са ключовите фактори.

- А какво ви дразни най-много?

- Мразя хроничния мързел. Говоря най-вече за ленивото съзнание. Защото склонността към физически релакс е райско нещо. Всеки ден ставам рано да разходя кучетата си, но си признавам, че този ритуал е страшно изтощителен и не ми е любим. Насилвам се да го правя защото така трябва.

- Какви са капаните на славата?

- Прекалено много са. Със сигурност не бих искала детето ми да става много известно. Страшно нещо е да бъдеш затворен в собствената си къща и да знаеш, че не може да си покажеш носа навън без да бъдеш нападнат от папараци и фенове.

- Вие сте известна и с провокативните си снимки в “Инстаграм”. Какво мислите за реакциите на хората, когато пуснете селфи по бельо или в бански костюм?

- Нали не сте си мислили, че ще започна бикини бизнес и ще се откажа да позирам по бикини? За мен е удоволствие да правят това, което правя и отзивите са фантастични.

- Кои са най-странните ви срещи с фенове?

- Твърде много отделни забавни и странни случки съм имала през годините. Спомням си, че се чувствах особено интересно, когато в един момент започнах да получавам романтични писма от американски спортни звезди. Явно по онова време бяха научили, че съм необвързана и буквално, директно ме питаха дали бих излязла с тях на по питие.

- Каква искахте да станете като малка?

- Винаги съм искала да бъда шпионин. Даже се чудя как от британското разузнаване така и не се свързаха с мен.

- Ходите ли редовно на театър?

- Сравнително редовно. В последно време особено много ми хареса мюзикъла “Един американец в Париж”. Спектакълът ме отнесе - хореографията на танците беше изключителна. Върховен професионализъм, форма и стил, чисто удоволствие за хората в публиката.

- Кое е най-романтичното нещо, което някой е правил за вас?

- Преди много време едно от бившите ми гаджета ме научи да пея песента Maybe it’s Because I’m a Londoner, която и до днес си припявам със забавен кокни акцент.

- А какво е най-хубавото нещо, което сте чували от случаен човек?

- Това беше, когато един шофьор на такси се обърна към мен и ми каза, че приличам на Лиз Хърли, но изглеждам дори по-добре от нея.

- Коя сграда в Лондон бихте си купили?

- Много ми се иска да живея в The In & Out club на Piccadilly. Чудесна сграда, която сега изглежда изоставена. Вторият ми избор е Clarence House.

- Кой е любимият Ви клуб?

- 5 Hertford Street. Рифат Озбек е превърнал мястото в секси оазис - всичките ми приятели ходят там.

- На кого звъните, когато сте в настроение за купон?

- Моят партньор в парти престъпленията е Патрик Кокс. Той идва винаги когато ми се купонясва, закопчава роклята ми и избира обувките, с които да изляз

- Кои са любимите Ви открития?

- Докато шофирах всеки ден към декорите на сериала ни The Royals в 3 Mills Studios открих неподозирана за мен част от Лондон. Много надолу по реката, след Лондон Тауър и навътре в Ийст Енд. Чаровно място, което заслужава да се посети.

- Колекционирате ли нещо?

- Самотни сърца. По традиция около мен винаги има поне по няколко приятели, които хленчат на кухненската ми маса след поредната раздяла.

- Имала ли сте някога проблеми със закона?

- Само дребни случки. Аз все пак съм послушна гражданка. Изпитвам огромно уважение към лондонските полицаи, тяхна фенка съм и смятам, че вършат прекрасна работа. Преди години предложих, че полицаите трябва да могат да влизат в ресторанти и да хапват на публични места докато са с униформите си, а тогавашния министър на вътрешните работи Дейвид Блънкет ми се присмя и нарече идеята глупава. После се обърнаха на 180 грауса и промениха закона, а аз получих публично извинение.

- Най-полезният съвет, който сте получавала?

- Може би е този: “Мъдрата жена има две уши и една уста защото трябва да слуша два пъти повече отколкото да говори”. Прекрасният ми чичо ме научи на това и съм му благодарна-

- Къде се чувства у дома?

- Живея в Хартфордшър, но имам къща в западен Лондон, която се намира на много красива уличка с черешови дървета. Когато разцъфнат през април се открива гледка като от друг свят. Чудесно е.

Коментари

Задължително поле